22 Σεπ 2010

Πληροφορίες για την Μικτή Επιτροπή επί του Θεολογικού Διαλόγου στη Βιέννη

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 στη Βιέννη συνήλθε σε 12η συνεδρία της η Μικτή Επιτροπή επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ρ/Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας.Της Επιτροπής συμπροεδρεύουν ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για τη προώθηση της χριστιανικής ενότητας Αρχιεπίσκοπος Κουρτ Κοχ.

Στις εργασίες κάθε Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπείται από δυο συνέδρους. Το Πατριαρχείο Μόσχας εκπροσωπούν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και ο καθηγητής του Ορθοδόξου Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου Άγιος Τύχωνας πρωθιερέας Βαλεντίνος Άσμους. Επίσης ως σύμβουλος συμμετέχει ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Hovorun.

Πριν αρχίσουν οι εργασίες τους συνέδρους χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Καρδινάλιος Κριστόφ Σόνμπορν και ο Μητροπολίτης Βιέννης Μιχαήλ.

Η πρώτη μέρα των συνεδριών αφιερώθηκε στη μεθοδολογία της περαιτέρω εργασίας με θέμα «Πρωτεία του Επισκόπου Ρώμης την πρώτη χιλιετία». Οι σύνεδροι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το τι καθεστώς πρέπει να έχει το σχετικό κείμενο, το οποίο εν μέρει εξετάσθηκε στα πλαίσια της προηγούμενης συνεδρίας της Επιτροπής.

Το βράδυ, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος της Βιέννης Μιχαέλ Χοϊπλ παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή των συνέδρων.

Οι εργασίας της Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρ/Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεχιστούν μέχρι 26 Σεπτεμβρίου.

mospat.ru/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΙΣΧΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ;
ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΣΧΥΝΗ;!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ με το όνομα Λεωνίδας γιατί ταράζεσαι τόσο από την φωτογραφία; Μήπως είναι η πρώτη ή θα είναι η τελευταία; Αυτό το πανηγύρι έχει αρχίσει από το 1964 και ειδικά ο διάλογος της σταδιακής παράδωσης εδώ και 30 χρόνια,από το 1980. Τί λες και εσύ και όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα δεν χορτάσαμε τόσα χρόνια φωτογραφίες,δηλώσεις και βίντεο; Ποία άλλη ανάγκη αποδείξεων και μαρτύρων έχουμε, εμείς οι Πιστοί, για το τί γίνεται και πού πάει η υπόθεση; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα,σταδιακή παράδωση με το καμουφλάζ της ενότητος. Ενότητος της Εκκλησίας με ποιόν και με ποιούς; Δεν φταίνε όμως μόνο αυτοί,ίσως μάλιστα αυτοί να φταίνε και λιγότερο από όλους εκείνους που αυτές τις δεκαετίες παρά το προφανές του πράγματος, αναμένουν ακόμη, ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ, για να πράξουν το καθήκον τους

Ανώνυμος είπε...

Δεν βλέπω και πολύ ενδιαφέρον για την κρίσιμη αυτή συνάντηση, απο πολλούς λαλίστατους και απο την Ιεραρχία. Αγώνων και όχι ύπνου χρείαν έχουμε.

Φαίδων

Παναής είπε...

Αδελφέ ανώνυμε το "αχρι καιρού" το είπαν φωτισμένοι πατέρες οι οποίοι έχουν ¨"πληροφορία" εσύ αν ¨πληροφωρήθηκες¨ διαφορετικά πράξε αναλόγως και μην ρίχνεις ευθύνες σε ανθρώπους που πολεμούν την αίρεση του Οικουμενισμού...αν δεν σου αρέσει το καθεστώς του άχρι καιρού προχώρα μόνος σου ξέρεις προς τα που...τουλάχιστον εμείς είμαστε στρατιωτάκια και περιμένουμε συντεταγμένα οδηγείες απο τους ¨αξιωματικούς¨αν θες λυποτάκτισε και πέξτο στρατηγός...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παναή ,εγώ δεν είμαι άγιος για να έχω πληροφορίες απευθείας από τον Θεό μας,αλλά τουλάχιστον μυαλό και λογική κρίση, Δόξα τω Θεώ μου τα έδωσε ο Κύριος, παρά την αναξιότητά μου. Αυτή λοιπόν η στοιχειώδης λογική και τα ιστορικά γεγονότα από το 1964 μέχρι σήμερα μου δείχνουν ,ότι πιθανόν τά ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ, τελικά μάλλον αποδείχθηκαν λανθασμένη πορεία για το πρόβλημα του Οικουμενισμού. Και μή μου πείς για σχίσματα και τα όμοια ,γιατί αν είχε γίνει ουσιαστική αντίδραση από τους υπευθύνους ,δεν θα υπήρχε ανάγκη να αντιστέκονται μεμωνομένες ομάδες πιστών,διότι θα είμασταν όλοι μαζί υπό την ηγεσία των καλυτέρων και οι Πατριάρχες και οι λοιποί να είσαι σίγουρος θα είχαν ήδη κάνει πίσω στον Οικουμενισμό, για να μη χάσουν τους θρόνους τους.Τώρα αν εσύ στενοχωριέσαι, εάν γράφω τα αυτονόητα και επιμένεις να ακολουθείς όσους θεωρείς, ότι έχουν σίγουρη πληροφορία,τότε δικαίωμά σου να κάνεις αυτή την επιλογή και να ξέρεις ,ότι θα έχεις διαλέξει ορθά ,τότε και μόνο, αν όσοι πρότειναν και προτείνουν και σήμερα ,το ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ,το κάνουν πράγματι από πληροφορία και όχι από την δική τους αποκλειστική ανθρώπινη κρίση

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com