9 Σεπ 2010

Μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ για το Ραμαζάνι.



Ευχές προς τους μουσουλμάνους πολίτες της Νειλοχώρας Αιγύπτου, αλλά και ολόκληρου του αραβικού κόσμου, με την ευκαιρία της εορτής του Ραμαζανίου απηύθυνε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής Θεόδωρος.
Το μήνυμα αναφέρει για «Ένα και Μοναδικό Θεό». Δεν έχουμε όμως τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς. Σύμφωνα με την Ορθόδοξη πίστη δεν μπορούμε να χωρίσουμε τον Πατέρα από τον Υιό όταν ο Ιησούς Χριστός διαβεβαιώνει ότι «Εγώ και ο Πατέρας ένα είμαστε» (Ιω. 10:30).
Και ο απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, επιβεβαιώνει : «Αυτός που αρνείται τον Υιό, αυτός δεν έχει ούτε τον Πατέρα» (Α’ Ιω. 2:23).
Γνωρίζουμε τον Πατέρα, μέσω του Υιού: «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα· κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού» (Ιω. 14:6,9).
Ο Θεός μας είναι ένας Θεός ενσαρκωμένος, τον οποίο «έχουμε δει με τα μάτια μας κι έχουμε αγγίξει με τα χέρια μας» (Α’ Ιω. 1:1). Η "υπέρτατη πηγή αγάπης και σοφίας"; δεν είναι ίδια για τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους.
Το Πατριαρχικό μήνυμα αναφέρει
Μήνυμα της Α.Θ.Μ.του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ.ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β’για την Εορτή του Ραμαζανίου
Ο Σεπτός Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική Ηπειρο, Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β’, απηύθυνε το ακόλουθο Μήνυμα :
« Με την ευκαιρία της Εορτής του Ραμαζανίου επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες συγχαρητήριες ευχές μου πρός τους αγαπητούς Μουσουλμάνους της ευλογημένης χώρας της Αιγύπτου και ολοκλήρου του κόσμου.
Ιδιαιτέρως απευθύνω τίς πλέον θερμές ευχές, την τιμή και την αγάπη μου και προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Μωχάμετ Χόσνι Μουμπάρακ και την Ευγενεστάτη σύζυγό του Κυρία Σουζάν Μουμπάρακ, τον Μεγάλο Σεϊχη του Αζχαρ Δρ.Αχμετ ελ Τάγιεμπ και τον Εντιμότατο Κυβερνήτη της Αλεξανδρείας κ. Άντελ Λαμπίμπ.
Ελπίζω και εύχομαι η εφετινή εορτή να δώσει σε όλους τους πολίτες της Νειλοχώρας, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ταυτότητας, την ευκαιρία να απευθύνουν προσευχή παρακλητική προς την υπέρτατη πηγή αγάπης και σοφίας, τον Ένα και Μοναδικό Θεό, ώστε η Αίγυπτος να συνεχίσει να αποτελεί διαχρονικά σταθερό σημείο αναφοράς τόσο για την περιφερειακή όσο και για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, αλλά και ζωντανό παράδειγμα δημιουργικής συνοδοιπορίας και σύμπραξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων με κοινό στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.
Χρόνια Πολλά ! »
Θ ε ό δ ω ρ ο ς Β’
Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής
Δείτε σχετικά και:

-Ευχές Πατριάρχη Αλεξανδρείας προς τους Μουσουλμάνους της Αιγύπτου και όλου του κόσμου για το Μπαϊράμι

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δεν θα επισκεφθεί τους μουσουλμάνους ηγέτες της Αιγύπτου για να τους ευχηθεί χρόνια πολά για το ραμαζάνι και να τους δωρίσει και "ιερόν κοράνιον";

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com