9 Σεπ 2010

Η Τούρκικη προπαγάνδα για την Θράκη

Πολύ καλά κάνουμε βέβαια πού χαιρόμαστε για την τέλεση της θείας Λειτουργίας έπειτα από 88 χρόνια σιωπής στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σου μελά του Πόντου. Ήταν μια νίκη της Εκκλησίας.

Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έχουμε να κάνουμε με πονηρότατο γείτονα, πού παρέχει κάτι, αλλά επιδιώκει πολύ περισσότερα και μάλιστα με επιμονή. Έχει δε πολλά σχέδια εις βάρος μας.

Απόδειξη τούτου είναι αυτό πού συνέβη λίγες μέρες πριν στην καρδιά το πάντοτε φιλικού προς την Τουρκία Λονδίνου. Συγκεκριμένα «στις 17-18 Ιουνίου 2010 οργανώθηκε στο Λονδίνο το 5ο Τουρκικό Φεστιβάλ. Το Τουρκικό Φεστιβάλ, πού είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά Φεστιβάλ της Αγγλίας, πραγματοποιήθηκε δίπλα στη διάσημη γέφυρα του πύργου... Στο διήμερο Φεστιβάλ πού τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Πρεσβείας στο Λονδίνο μετείχαν χιλιάδες άτομα. Στο στολισμένο με τουρκικές σημαίες Φεστιβάλ ό Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης - μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης - έστησε ένα στάντ (περίπτερο), όπου παρουσίασε τη δυτικοθρακιώτικη κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενώ ενημέρωναν τον κόσμο για τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης... Το σταντ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης τράβηξε το ενδιαφέρον, ενώ το επισκέφθηκε μαζί με την οικογένεια του και ό παλαιός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αχμέτ Ντεμιρόκ, ό όποιος τώρα υπηρετεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο Λονδίνο...» («Ελεύθερος» 7-8.8.2010).

Κι εμείς επαναπαυόμαστε στο ότι ή Συνθήκη της Λωζάννης μιλάει μόνο για Έλληνες Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και όχι για Τούρκους! Ή Τουρκία όμως δεν σέβεται καμιά Συνθήκη. Τούς θεωρεί και τούς ονομάζει Τούρκους. Με το Προξενείο της δε στην Κομοτηνή προσπαθεί να τουρκοποιήσει και τούς Πομάκους και τούς Ρομά. Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Ή Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει στη Δυτική Θράκη πρόβλημα ανάλογο με εκείνο της Κύπρου, βρίσκοντας και έδώ συμπαράσταση από την Αγγλία. Οι αρμόδιοι για την εξωτερική μας πολιτική πρέπει να προσέξουν πολύ. Οι εχθροί μας είναι δίπλα μας και αγρυπνούν

«Ο ΣΩΤΗΡ» 1-9-2010

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Μα ακόμα δεν καταλάβατε αγαπητοί αδελφοί μου ότι ο πατριάρχης μας εκμεταλλεύτηκε και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το συναίσθημα και την αγάπη του προσφυγικού Ποντιακού και μη, Φιλόχριστου Ελληνικού Λαού, για τις Αλησμόνητες Πατρίδες; Προσπαθεί μάταια ο δύσμοιρος, ως ο πνιγμένος ο οποίος πιάνεται από τα μαλλιά της κεφαλής του, να ανακαλύψει ψήγματα συμπαθείας στον πονεμένο και βασανισμένο προσφυγικό Λαό της Ελλάδος και της διασποράς, για όλα όσα ανόσια έχει διαπράξει και πρόκειται να διαπράξει στο όνομα των ψευδώνυμων και απατηλών "διαλόγων αγάπης"! Όμως ο πονεμένος, βασανισμένος και έως και σήμερα περιθωριοποιημένος ένδοξος, Φιλόχριστος και Θεοσεβούμενος Προσφυγικός Ελληνικός Λαός δε θα πέσει στην παγίδα και στις πλεκτάνες του πατριάρχη μας και στους εντολείς του! Δε θα δώσει σε καμιά των περιπτώσεων έγκριση σε όλα όσα μυστικά έχουν συμφωνηθεί με το Βατικανό, του βασικού υπαιτίου για την απώλεια των πανάρχαιων πατρογονικών γαιών και εστιών της Ιωνίας και του Πόντου, με αντάλλαγμα την σιωπή του στο όσο - όσο ξεπούλημα της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας! Να γνωρίζεις Βαρθολομαίε ότι τον μόνον που εξαπατάς είναι τον εαυτό σου! Γι' αυτό μην άπτεις καθόλου τον πονεμένο, βασανισμένο και διωγμένο Προσφυγικό, ένδοξο Ελληνικό Λαό. Ασχολήσου μόνο με το συνάφι του πολιτικού, μεγαλοεπιχειρηματικού κατεστημένου και των μεγαλοκληρικών που έχουν αλισβερήσι μαζί σου και μην άπτεις καθόλου ούτε τον γηγενή, ούτε και τον Προσφυγικό, Τίμιο, Φιλόχριστο και Αγωνιστή Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com