22 Σεπ 2010

Ποιος είναι ο υποψήφιος "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος" της αυτοαποκαλούμενης «Αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας»;

Ραφαήλ Μητροπολίτης Μόσχας και πάσης Ρωσίας »(Prokop
Ραφαήλ Prokopjev
Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος (Missos), το μέλλον "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδα"
Αθανάσιος Missos

Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση η αυτοαποκαλούμενη «Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας» σχεδιάζει να επεκτείνει το σχίσμα στην Ελλάδα.

Η σχισματική θρησκευτική κοινότητα, που διοικείται από τον αυτοαποκαλούμενο Μητροπολίτη Ραφαήλ Prokopijev-Μοτοβίλοφ (πρώην πράκτορα της KGB) σχεδιάζει να επεκτείνει το σχίσμα στο έδαφος της Ελλάδος, δημιουργώντας « Επισκοπή» με τον προσδιορισμό της χώρας. Επικεφαλής της "Επισκοπής" σχεδιάζουν να είναι ο πρώην κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Missos.

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος ( κατά κόσμον Λεωνίδας Missos) γεννήθηκε το 1972 στην Αμερική από οικογένεια ελληνικής καταγωγής. Αποφοίτησε από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης (Αγγλία) και του Νόβι Σάντ (Σερβία).

Το 1991 μπήκε ώς δόκιμος σε μοναστήρι, στο νησί της Σύμης (Ελλάδα), όπου αργότερα έγινε μοναχός.

Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου ο μοναχός Αθανάσιος (Missos) στις 21 Νοεμβρίου του 2003 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους ιερέας. Σύντομα ο μοναχός Αθανάσιος, εστάλη στο μοναστήρι της Παναγίας στο νησί της Ρόδου με το αξίωμα του Αρχιμανδρίτη. Λίγο καιρό αργότερα μετατέθηκε στη θέση του ηγουμένου στον Πανορμίτη Σύμης.

Στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πέρασε από διάφορες σχισματικές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «επισκοπική χειροτονία» του Αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Missos με τον τίτλο "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος", θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2010 στην Μόσχα.

anti-raskol.ru/1077

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com