2 Σεπ 2010

Η Ορθοδοξία η μόνη ιστορική Εκκλησία

Ανταπόκριση από το Λονδίνο αναφέρει: «Συναγερμός έχει σημάνει για την Αγγλικανική Εκκλησία. Σαν να μην έφθανε ή αδιαφορία πού επιδεικνύει για τα θεία μεγάλο ποσοστό Βρετανών και το σχίσμα πού απειλεί τα ανώτερα κλιμάκια της, λόγω των δι αφωνιών για την αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας, οι στατιστικές προβλέπουν ότι μέσα σε μια γενιά οι Μουσουλμάνοι πού πηγαίνουν τακτικά σε τζαμιά στην Βρετανία θα είναι περισσότεροι από τούς Χριστιανούς πού πηγαίνουν στις Εκκλησίες».

Το είχε ήδη προβλέψει, στέλνοντας συγχρόνως ελπιδοφόρο μήνυμα, ό κορυφαίος βυζαντινολόγος, θαυμαστής και βαθύς μελετητής της Ορθοδοξίας και του βυζαντινού πολιτισμού σερ Στίβεν Ράνσιμαν: «Μερικές φορές -τί να πω- αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος από τις άλλες Εκκλησίες της Δύσεως. 'Όμως χαίρομαι με τη σκέψη ότι στα επόμενα 100 χρόνια ή Ορθοδοξία θα είναι η μόνη ιστορική Εκκλησία πού θα υφίσταται. Ή Αγγλικανική Εκκλησία είναι σε πολύ κακά χάλια.

Ή Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία χάνει συνεχώς έδαφος. 'Αλλά ευτυχώς υπάρχει ή Ορθόδοξη Εκκλησία. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ό αυξανόμενος αριθμός αυτών πού ασπάζονται την Ορθοδοξία και μάλιστα στη Βρετανία. Πιστεύω ότι προσφέρει την πραγματική πνευματικότητα πού σε άλλες Εκκλησίες δεν μπορούν πλέον να μεταδώσουν. Όλα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ή Ορθοδοξία θα διατηρηθεί σε αντίθεση με τις άλλες...»

«ΖΩΗ» 12/08/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετοί θεολόγοι, ιεροκήρυκες, επίσκοποι, ιερωμένοι και απλοί πιστοί έχουν την αντίληψη ότι "μία είναι η Εκκλησία", η Ορθόδοξη και οι άλλες είναι αιρέσεις. Οι ανωτέρω χαρακτηρίζονται βέβαια φανατικοί, αλλά ο Χριστός ίδρυσε μία Εκκλησία και στο Σύμβολο της Πίστεως ορίζουμε "Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία". Τα ανωτέρω σημειώνω με ταπεινότητα και συναίσθηση αμαρτωλότητος μόνο για προβληματισμό όλων μας, με αγάπη προς όλους όσους πιστεύουν στον Χριστό και δεν είναι Ορθόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε εσύ είσαι που είσαι αιρετικός οικουμενιστής με αυτά που λες. Εσύ έγραψες και το σχόλιο ότι δήθεν ο κ.Νικόλαος ο Σωτηρόπουλος δεν κατάλαβε τον όρο "νεοπατερική θεολογία"; Αν είσαι εσύ τώρα εξηγούνται ξεκάθαρα απο πού ξεκινώντας έγραψες αυτές τις ανοησίες!

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

Παναής είπε...

Aνώνυμε για πές μας και ποιά απο όλες είναι η Μία που ίδρυσε ο Χριστός για να σε παραδεκτούμε!Αφού ο Χριστός ίδρυσε την Μία Εκκλησία αδικάς τους αρκετούς θεολόγους,ιεροκήρυκες,επίσκοπους και ιερωμένους που έχουν την ισχυρά "αντίληψη"ότι βρίσκονται στην Μία Εκκλησία και ονομάζετε Ορθοδοξία;;;Τους αδικάς,αφου λίγη ιστορία να διαβάσεις θα καταλάβεις ότι οι πλήστες "εκκλησίες"αποκόπηκαν απο την Μία!Τί έπρεπε να λέμε αφού εγκατέληψαν το πλοίο της Μίας εκκλησίας;Ότι οι καυμένοι έκαναν άλλες "εκκλησίες"ή αιρέσεις;Εάν λέγαμε ότι υπάρχουν και άλλες "εκκλησίες"θα είμασταν ψεύτες κάθε Κυριακή και κάθε μέρα ενώπιον του Θεού την ώρα που λέμε το Πιστεύω!!!Και όσοι έχουν την αντίληψη ότι Μία είναι η Εκκλησία,χαρακτηρίζονται συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι φανατικοί!Είδες ποτέ να ανατινάσετε κανένας φανατικός Χριστιανός και να παίρνει στον λαιμό του αθώες ψυχές;Εγώ βλέπω φανατισμένους ισλαμιστές και φονταμενταλιστές πρωτεστάντες τα υπόλοιπα εκ του πονηρού αδελφέ ανώνυμε,αν θέλεις πές με και εμένα φανατικό δεν υπάρχει πρόβλημα.Ερεύνα ,μελέτα ,ψάξε,και προσεύχου και για μένα να μου φωτίσει το σκότος...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com