22 Αυγ 2010

Απειλή χρήσης βίας από τους Κοσοβάρους για προστασία της… εδαφικής τους κυριαρχίας!

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο με την αλβανική ηγεσία να επιδεικνύει όλο και περισσότερο σημάδια νευρικότητας προερχόμενα από την καθυστέρηση απόσπασης αναγνωρίσεων…

Πλέον, η ηγεσία της Πρίστινα απειλεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία σε περίπτωση που οι Σέρβοι στο βόρειο μέρος της επαρχίας, αποτολμήσουν να αποσχιστούν και ανακηρύξουν την ανεξαρτησία τους!

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. Έτσι όμως οδεύουν νομοτελειακά στην παγίδα. Ποια ακριβώς, δεν σκοπεύει να τους το αποκαλύψει μέσα σε αυτές τις γραμμές το «defence-point.gr».

Το ζητούμενο στην περίπτωση αυτή είναι βέβαια όχι το τι θα δηλώσει ο κάθε Κοσοβάρος Αλβανός, αλλά ποια θα είναι η στάση της διεθνούς κοινότητας. Στο παρελθόν η στάση της και η άτσαλη παρέμβασή της ήταν καθοριστική για να ισχυρίζονται σήμερα οι Κοσοβάροι ότι διαθέτουν κράτος.

Έτσι και το παρόν διάστημα, εάν ο διεθνής παράγων παρουσιαστεί απρόθυμος να παρέμβει εκ νέου, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί τι ακριβώς θα έπρατταν οι Κοσοβάροι εάν καλούνταν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον σερβικό Στρατό. Και όσο απίθανο κι αν φαίνεται αυτό σήμερα, η προοπτική του να μην αντιδράσει η διεθνής κοινότητα στην προοπτική διαίρεσης-διχοτόμησης του Κοσσυφοπεδίου, ή ακόμη και να το επιθυμεί, δεν κινείται στη σφαίρα του παραλόγου.

Σε περίπτωση μάλιστα που το αλβανικό στοιχείο των Βαλκανίων επιλέξει ως λύση την κάθετη κλιμάκωση, δηλαδή τον ξεσηκωμό σε όλες τις περιοχές όπου κατοικεί (νότια Σερβία, ΠΓΔΜ, ακόμα και σε Ελλάδα-Μαυροβούνιο) τότε σε περίπτωση που ανοίξει η πόρτα του βαλκανικού φρενοκομείου, όσα διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του 1990 δεν αποκλείεται να επαναληφθούν.

Και στις σημερινές συνθήκες μια νέα παρέμβαση θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, οπότε ο κίνδυνος να χαθούν κατοχυρωμένα κέρδη του παρελθόντος θα ήταν υπαρκτός…Η αμετροέπεια στη ζωή τιμωρείται, οι Σέρβοι το γνώρισαν καλά, στο χέρι τους είναι να μην το διαπιστώσουν και οι Αλβανοί…

πηγή:defencepoiηt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com