7 Ιουλ 2010

Βουδιστικές κηδείες και για κατοικίδια …..

Ίδιο τελετουργικό όπως και για την κηδεία ανθρώπων

Μπανγκόκ: Ένας μοναχός ντυμένος με πορτοκαλί ράσο ψέλνει, ενώ μία μαυροντυμένη οικογένεια κλαίει μπροστά από ένα κρεματόριο. Πρόκειται για μία τυπική βουδιστική τελετή κηδείας με τη μόνη εξαίρεση ότι ο νεκρός είναι σκύλος.

Οι συντετριμμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων στη Μπανγκόκ επιλέγουν το ναό Κλονγκ Τόι Νάι, δίπλα στον ποταμό Τσάο Πρέγια για να τελέσουν την κηδεία του αγαπημένου τους ζώου, με το ίδιο βουδιστικό τελετουργικό που ισχύει και για την κηδεία ανθρώπων: προσευχή από τους μοναχούς, αποτέφρωση που διαρκεί δύο ώρες και ένα ταξίδι στο ποταμό για να σκορπίσουν την τέφρα.

Σε μία πολυπληθή πρωτεύουσα 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων ελάχιστοι διαθέτουν χώρο ταφής, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν την αποτέφρωση των κατοικιδίων τους όταν πεθαίνουν, λέει ο 79χρονος τελετάρχης Σαμπάο Γιαμπραντίτ, ο οποίος πραγματοποιεί τέτοιες τελετές περισσότερα από επτά χρόνια.

Στο ναό ξεκίνησε η αποτέφρωση αδέσποτων σκύλων και γάτων πριν από περίπου μία δεκαετία και πριν ξεκινήσουν οι κηδείες κατοικιδίων.

Σήμερα πραγματοποιεί, κατά μέσο όρο, 15 κηδείες την ημέρα. Οι περισσότερες είναι για σκύλους και γάτες, αλλά έχουν υπάρξει και κηδείες για χελώνες, ψάρια, κουνέλια και μαϊμούδες.

Φιλελεύθερος 05/07/2010-.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com