28 Ιουλ 2010

Πρώτος Νούντσιος του Βατικανού στη Ρωσία ο Antonio Mennini

Βατικανό, 28 Ιουλίου 2010 (zenit.org/).

Ο Αρχιεπίσκοπος Antonio Mennini, από σήμερα αντιπροσωπεύει επίσημα τον Πάπα στη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά και την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov.

Σύμφωνα με το Βατικανό, την τελετή ακολούθησε μια εγκάρδια συνάντηση με πολλούς επισήμους μεταξύ των οποίων ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Krusko.

Στην ομιλία του, ο Krusko αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Βατικανού, η οποία, όπως αναφέρει η «L'Osservatore Romano », χαρακτηρίζεται από αυξανόμενο πνεύμα αρμονίας και συνεργασίας.

Εξ ονόματος του προέδρου Μεντβέντεφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως ελπίζει ότι ο πρώτο πρεσβευτής του Πάπα στη Ρωσία θα έχει μία πιο γόνιμη συνεργασία σε θέματα όπως η ηθικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Mennini μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πάπα προς τον Ρώσο Πρόεδρο, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να συνεργασθεί για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με την κυβέρνηση και για την ηθική και πνευματική ανάπτυξη του ρωσικού λαού.

Η ανταλλαγή πρεσβευτών ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο στη Ρώμη με την επίδοση των διαπιστευτηρίων του πρώτου Ρώσου πρεσβευτή στο Βατικανό Mikolaj Sadlichov.

Η ανταλλαγή πρεσβευτών είναι το επιστέγασμα μιας μακράς και δύσκολης διαδικασίας προσέγγισης ανάμεσα στο Βατικανό και τη Ρωσική Ομοσπονδία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στις 3 Δεκεμβρίου, ο Πάπας Βενέδικτος XVI και ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά από συνάντηση στο Βατικανό ανακοίνωσαν την σύναψη πλήρεις διπλωματικών σχέσεων

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ευχάριστα νέα!

Μια μετά την άλλη οι ορθόδοξες χώρες συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις με το Βατικανό και μια μετά την άλλη οι Ορθόδοξες Εκκλησίες προσκαλούν τον Πάπα να τις επισκεφθεί.

Παναής είπε...

Στο τέλος θα του δώσουμε και το πατριαρχείο απο αγάπη και θα τον ονομάσουμε "ο Πρώτος Οικουμενικός Πάπας και Πατριάρχης πασών των εκκλησιών"...!Αλλά που να τον αφήσει ο δικός μας να βάλει χέρι έμαθε τα παποκαισαρικά κόλπα καλά...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com