5 Ιουν 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Επιχείρηση “Νίτζα” καταστολής εγκλήματος!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΝΙΤΖΑ" ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============

Εκεί που όλοι νομίζαμε ότι κανείς δεν θα πραγματοποιούσε διαμαρτυρία με πανώ εναντίον του Πάπα ξάφνου επτά - όλοι και όλοι - διαδηλωτές εμφανίστηκαν με τα πανώ τους έξω από τη νεόδμητη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο δυο περίπου χιλιόμετρα μακρυά από την Αγία Ειρήνη όπου έγινε η “οικουμενική ιερουργία” του Πάπα.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΝΕΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

______________

Ο Πάπας δεν δίστασε να δηλώσει ότι ήλθε ως ο “διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου”!!!. Παρόλα αυτά συμπροσευχήθηκε μαζί του και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και άλλοι οκτώ ιεράρχες που τα ονόματά τους βέβαια δεν καταχωρήθηκαν, γι’ αυτό τους το επίτευγμα, στο βιβλίο της ζωής αλλά στο παθητικό της Ιστορίας της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ποιοι είναι αυτοί οι Ιεράρχες;

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,

Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος,

Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος,

Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας,

Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, και

Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος,

Και μαζί τους οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι:

Χύτρων Λεόντιος,

Αρσινόης Νεκτάριος, και

Νεαπόλεως Πορφύριος.

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΙΝΑΝ ΓΟΝΥ ΤΩ ΒΑΑΛ;

______________

Ποιοι είναι τώρα οι πιστοί που θεώρησαν καλό να αψηφήσουν κάθε προειδοποίηση και να κατέβηκανμε τα πανώ τους στην Πάφο για να διαμαρτυρηθούν;

Επτά όλοι και όλοι: Τους αναφέρουμε ονομαστικά. Τους αξίζει!

Βαρνάβας Πολυκάρπου, από το κατεχόμενο Βαρώσι και νυν κάτοικος Λεμεσού,

Λούκας Πορφυρίδης, Ελληνοπόντιος, κάτοικος Πάφου,

Νεόφυτος Ευστρατίου, κάτοικος Πάφου,

Παναγιώτης Κυριάκου, από την κατεχόμενη Βουκολίδα νύν κάτοικος Λεμεσού,

Σωφρόνιος Χατζησωφρονίου, κάτοικος Ψεμματισμένου Λάρνακας,

Ελευθερία Κυριάκου, κάτοικος Λεμεσού, και

Σοφία Κωνσταντίνου, κάτοικος Λεμεσού.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

_____________

Εχω γράψει στο παρελθόν ότι αυτού του είδους οι διαμαρτυρίες δεν είναι ότι πιο ενδεδειγμένο για την περίπτωση. Δεν έχω δυσκολία να ομολογήσω ότι αν ήμουν στην Κύπρο δεν θα κατέβαινα στους δρόμους με πανώ. Οχι μόνον γι’ αυτό το θέμα αλλά για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να εκφράζω τη συμφωνία ή τη διαφωνία μου ως διαδηλωτής. Οπου υπάρχει πλήθος, συνωστιμός, δεξιώσεις, παρελάσεις, πλήθος, φωνές, κραυγές με πιάνει αλλεργία. Επιπλέον θεωρώ ότι κάποια άλλης μορφής αντίδραση, στη συγκεκριμμένη περίπτωση, θα ήταν πιο ενδεδειγμένη. Πρότεινα λ.χ. στο παρελθόν να γίνει συνέδριο όπου τα θύματα των φραγκοπαπάδων των παιδεραστών φραγκοπαπάδων θα ιστορούσαν τα πάθη τους και έτσι θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από τη διαδήλωση με πανώ.

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ!

_________________

Τώρα, όμως, που είδαμε εννέα αρχιερείς με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο να υποδέχονται τον Πάπα ως “διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου” και ως “επίσκοπον της πρεσβυτέρας Ρώμης” δεν διστάζω να ομολογήσω: Αυτοί οι λίγοι, αυτοί οι επτά, αυτοί που τελικά τόλμησαν, έκαναν το χρέος τους. Δεν θα τους ακολουθούσα αν ήμουν στην Κύπρο. Αν ζητούσαν την άποψή μου θα τους καθοδηγούσα σε διαφορετικής μορφής διαμαρτυρία αλλά τώρα που είδα ότι οι εννέα από τους δεκαεπτά αρχιερείς της Εκκλησίας της Κύπρου “χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και προ παντός χωρίς αιδώ” εξευτέλισαν τα πάντα και την Εκκλησία και την προσωπική τους υστεροφημία ας είναι καλά αυτοί οι επτά γενναίοι πιστοί που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν με το δικό τους τρόπο και έσωσαν την υπόληψη όλων.

ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ

____________

Δεν θα αναλύσω με λεπτομέρειες το τραγελαφικό της επέμβασης “Νίτζα” της Κυπριακής αστυνομίας. Ελικόπτερο των δυνάμεων ασφαλείας επεσήμανε επτά πιστούς με πανώ και διμοιρία του ουλαμού καταστολής εγκλημάτων έσπευσε να καταστείλει τον κίνδυνο!!! Και όντως! Κατόρθωσε με τη βία να σπάσει τα πανώ και έτσι ο Αγιότατος προστάτης των παιδόφιλων δεν ενοχλήθηκε από τη θέα πανώ που τον καλωσόριζαν με τον τρόπο τους!!! Οι διαδηλωτές όμως δεν πτοήθηκαν! Προκαλούσαν τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν αν κάνουν κάτι παράνομο. Και η απάντηση των αστυνομικών; Τους έβρισαν χυδαία και τους είπαν: “Δεν θα την ξαναπάθουμε όπως την άλλη φορά”. Μνεία φυσικά του περιστατικού τον περασμένο Οκτώβρη όταν με στανιλικό δημοκρατικό ήθος οι φύλακες του νόμου και της τάξεως τραβούσαν από τα μαλλιά και τα γένεια και χτυπούσαν με λύσσα μοναχούς μπροστά στα έκπληκτα μάτια της υφηλίου επειδή τα τηλεοπτικά κανάλια αναμετάδιδαν τη θηριωδία. Και γιατί; Για να τους διώξουν από παρεκκλήσι που προσεύχονταν! Και το αποτέλεσμα; Εγινε ρεντίκολο η πατρίδα μας επειδή η ευγένεια των αστυνομικών έκανε το γύρο του κόσμου!!!

4 σχόλια:

EΛΕΥΘΕΡΟΣ σκοπευτής είπε...

Δυστυχώς έτσι έγιναν τα πράγματα...η αστυνομία το βιολί της ασχολείτε με μιά χούφτα ανθρώπους απλούς ορθόδοξους χριστιανούς και αφήνουν εμπόρους των ναρκωτικών ελεύθερους να κυκλοφορούν!!!

Παναής είπε...

Χειροκροτήστε τους αστυνομικούς,μπράβο τους άμαν κάνουν έτσι στους πιστούς σκεφθείτε τί κάνουν στους εγκληματίες...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κ.Τελεβάντε δεν σας αρέσουν οι λαοσυνάξεις; Απο ζάχαρη είστε;
Ντροπή σας!

Τουλάχιστον μην ξαναεπικαλεστείτε τον πρ.Φλωρίνης Αυγουστίνο!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Παναής είπε...

Λεώνίδα μην παρεξηγάς τον άνθρωπο είναι η προσωπική του γνώμη,και είναι σεβαστή,δεν κατάλαβες καλά ξαναδιάβασε το ο κάθε άνθρωπος λειτουργή με τον ξεχοριστό και μοναδικό τρόπο που επιλέγει ελεύθερα,δεν σημαίνει όσοι βγούμε στους δρόμους είμαστε καλύτεροι απο τους άλλους που μένουν κλειδωμένοι στο σπίτι...ξανασκεφτου το και μιλάμε.Εγώ δεν είδα πουθενά να απέτρεψε ποτέ ο κ. Παναγιώτης κανέναν που θέλη να διαμαρτυρηθεί αντίθετα τους επαινεί κιόλας...Μπορεί να είναι απο ζάχαρη ο άνθρωπος και εσύ απο αλάτι λογαριασμό θα σου δώσει;Επηδεί δεν μας αρέσει να παρευρισκόμεθα σε λαοσυνάξεις είμαστε απο ζάχαρη;Δέν σε είδαμε να πάς πέρσι τον Οκτώμβρη ή και εχτές με τους πιστούς για να σε επαινέσουμε μιά και είσαι και Λεωνίδας(ελπίζω να είναι το ψευδόνυμω σου διότι εάν ήταν το όνομά σου θα σε ξέραμε)!Και για να τελειώνω διότι έχω και διάβασμα όποιου αρέσουν οι λαοσυνάξεις πρέπει να επικαλείτε και τον γέροντα Αυγουστίνο;Και ο Γιωργάκης και η Παπαρήγα αρέσκετε στοις λαοσυνάξεις αλλά ευτυχώς δεν επικαλούνται τον Επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη!Αν είναι δώσε μας το τηλέφωνο σου να σε πέρνουμε τηλέφωνο για να μας δίνεις την άδεια σου...αν δεν μπορείς κρύψε και μην μιλάς διότι οι μέρες είναι "θερμές",για να μην πληρώσεις την νύμφη το λέω...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com