13 Μαΐ 2010

Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία στην Κέρκυρα

Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία (ΔΣΟ), θα πραγματοποιηθεί από 13 μέχρι 15 Μαΐου 2010 στην Κέρκυρα.

Στη Συνεδρίαση αναμένεται να γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων της ΔΣΟ κατά το περασμένο εξάμηνο καθώς και προγραμματισμός για την επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στο Ερεβάν της Αρμενίας από 28 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου.

Δελτίο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει:

Κύπριοι Βουλευτές σε συνεδρία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία στην Κέρκυρα

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία (ΔΣΟ), αποτελούμενη από τους Βουλευτές κ.κ. Άγγελο Βότση και Γιώργο Βαρνάβα μεταβαίνει αύριο στην Κέρκυρα για να συμμετάσχει στη Συνεδρία της Διεθνούς Γραμματείας και Προέδρων των Επιτροπών της ΔΣΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 13 μέχρι 15 Μαΐου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου. Στη Συνεδρίαση αναμένεται να γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων της ΔΣΟ κατά το περασμένο εξάμηνο καθώς και προγραμματισμός για την επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, οι εργασίες της οποίας θα διεξαχθούν στο Ερεβάν της Αρμενίας από 28 Ιουνίου ως 2 Ιουλίου.

Ο κ. Βότσης, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΣΟ, θα κάνει, εξάλλου, συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα της Διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 15 με 16 Μαρτίου στην Αθήνα με θέμα «Η έννοια του ‛ξένου’ στην Ορθόδοξη παράδοση». Ο κ. Βαρνάβα θα αναφερθεί, από πλευράς του, στη συμμετοχή κυπριακής αντιπροσωπίας, εκ μέρους της ΔΣΟ, στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου στην Αγία Πετρούπολη. Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν ο αρχηγός της κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΔΣΟ κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και ο κ. Βαρνάβα.

Κατά την ίδια Συνεδρία θα συζητηθεί, τέλος, προσχέδιο Συμφώνου Συνεργασίας της ΔΣΟ με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των κρατών μελών της ΚΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com