26 Μαΐ 2010

Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Πάπα στην Κύπρο και ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του Πάπα . Η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει παρεκτροπές κατά την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Κύπρο.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μιχάλη Κατσουνωτό, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει παρεκτροπές κατά την επίσκεψη στην Κύπρο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄.

Ο Πάπας Βενέδικτος θα επισκεφθεί την Κύπρο με πρόσκληση του Προέδρου Χριστόφια από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα» για την ασφάλεια του Πάπα.

Πρόσθεσε ότι συγκεντρώνονται και αξιολογούνται πληροφορίες αναφορικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις.

«Μέχρι στιγμής, πέραν από κάποιες λεκτικές αντιδράσεις, δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε ενδείξεις για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Σχολιάζοντας πληροφορίες για μαζική κάθοδο ατόμων από την Ελλάδα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Πάπα, ο κ. Κατουνωτός είπε ότι δεν έχει διαφανεί τέτοια πρόθεση.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης, δήλωσε ότι «κάποια άτομα από την Ελλάδα, γνωστά μάλιστα», θέλουν να έρθουν στην Κύπρο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ'.

«Η Κύπρος είναι η δική μας η χώρα, είναι η χώρα των Κυπρίων. Ο Πάπας δεν έρχεται να προσηλυτίσει κανένα. Πιστεύω ότι πρέπει να δείξουμε και το σεβασμό και τη φιλοξενία μας», ανέφερε ο υπουργός.

«Καθημερινή» 26.05.2010

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Δεν το κατάλαβα αυτό!

Η Κύπρος είναι δική μας χώρα εμάς των Κυπρίων δήλωσε ο νεοκύπριος υπουργός Εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού

Οχι δα κ. υπουργέ μου.

Η Κύπρος είναι Ελληνική για τριαντατρείς αιώνες.

Είσαι τουλάχιστον απαράδεκτος όταν κάνεις τέτοιες δηλώσεις

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η Κύπρος είναι η δική μας η χώρα, είναι η χώρα των Κυπρίων.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης είναι γνήσιο τέκνο του παπισμού. Έχει πάρει τα μαθήματα και αρίστευσε. Ο διχαστικός πάπας με αυτό τον τρόπο διαμέλισε τα Βαλκανικά θέματα όταν οι Σταυροφόροι του πέρναγαν από εκεί.

Καταπατώντας κάθε προηγηθείσα συμφωνία διέλευσης με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ότι δεν θα προβεί σε αναγνωρίσεις εδαφών εκχωρώντας αυτονομία και προστασία των θεματοφυλάκων (σημ. δεν ήθελαν να καταβάλουν φόρους στον αυτοκράτορα) οι απελευθερωτές των Αγίων Τόπων φρόντιζαν τα νώτα τους. Έδιναν αυτονομία και χορηγούσαν προστασία στους θεματοφύλακες χαρίζοντας τους φόρους. Τους ζητούσαν μόνο ένα πράγμα : Να αναγνωρίσουν τον πάπα θρησκευτικό (και εκκλησιαστικό) ηγέτη και να τον μνημονεύουν οι επίσκοποι. Αυτό ήθελε, το πρωτείο του, και αυτό του παρείχαν οι φιλόδοξοι θεμοατοφύλακες και οι προσκηνημένοι επίσκοποι - πιο φιλόδοξοι αυτοί.

Έτσι έγιναν "μπάχαλο", κατά την κοινήν, τα Βαλκάνια και εξακολουθούν έως σήμερον. Μην μου πείτε λοιπόν ότι ο κ. υπουργός δεν είναι άριστος μαθητής του παπισμού. Τον βλέπω να γίνεται πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας. Να τον χαιρόμαστε.

Ελεύθερος σκοπευτής είπε...

Γιά εμείς ζούμε σε λάθος χώρα για ο υπουργός πίνει καλό πράμα απο Ολλανδία.Εάν είναι χώρα τον Κυπρίων γιατί μιλάμε και διαβάζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ;Γιατί έχουμε σημαίες Ελληνικές;Γιατί ακούμε τραγούδια Ελληνικά.Γιατί βρΙζουμε στα ΕΛΛΗΝΙΚΆ.Απο εδώ και πέρα στον υπουργό να μιλάτε Κυπριακά και να τον βρίζετε στα Κυπριακά διότι είναι Αλβανό κύπριος και δεν καταλάβει Ελληνικός!!!Να διώξουμε και την ΕΛΔΥΚ τι να την κάνουμε έχουμε "κυπρικό"στρατό τι να τους κάνουμε τους καλαμαράδες.Νομίζω κύριε υπουργέ να πάτε στην Ινδία να σας κοιτάξει κανένας φακίρης διότι οι γιατροί στην υπόθεσή σας συκώνουν τα χέρια ψηλά!Εάν νιώθετε σκέτος Κύπριος να πάτε στην βόρει πλευρά του νησιού να μείνετε με τους αδελφούς σας...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com