11 Μαΐ 2010

Μόναχο – Αρχίζει η 2η Οικουμενική Εκκλησιαστική μέρα

Από τις 12 έως 16 Μαΐου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο η 2η Οικουμενική Εκκλησιαστική Ημέρα στην οποία καλούν τους πιστούς η Καθολική και Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας.

Στις εκδηλώσεις που γίνονται με το σύνθημα , για να έχετε ελπίδα, θα συμμετέχουν μόνιμα περίπου 100.000 άτομα και αναμένεται να επισκεφτούν τις περίπου 3000 δραστηριότητες (εκκλησιαστικές, πολιτιστικές, κοινωνικές κ.λπ. ) περίπου 400.000 .

Τις ημέρες των εκδηλώσεων τα σχολικά κτίρια του Δήμου και πολλά δημόσια κτίρια θα είναι κλειστά ώστε να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες πιστούς που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και οι οποίοι θα έρθουν και από χώρες εκτός Γερμανίας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής πανεπιστημίου Münster Αναστάσιος Κάλλης «Μέσα στο ίδιο πνεύμα της ικεσίας της Σαμαρείτισσας στο Χριστό, «Κύριε, δος μου το νερό αυτό για να μη διψώ» (Ιωάν. 4,15), επαναλαμβάνουν οι Εκκλησίες στη Γερμανία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μια κοινή προσπάθεια επαφής με την Αγία Γραφή. Ήταν μπροστά από μια ενδεκαετία το σύνθημα, «Χρονιά με τη Βίβλο 1992», είναι τώρα «2003. Η χρονιά της Βίβλου», που έχει τρεις στόχους:

α) τη δημοσιότητα της Αγίας Γραφής,

β) την ενίσχυση της ζωής με την Αγία Γραφή στην ενορία,

γ) τον ενθουσιασμό των ανθρώπων για την Αγία Γραφή.

Με το κίνημα αυτό και το κεντρικό γεγονός οικουμενικής συνεργασίας των εκκλησιών στη Γερμανία, την πρωτοποριακή «Οικουμενική Εκκλησιαστική Ημέρα» το καλοκαίρι στο Βερολίνο, προσπαθούν οι Εκκλησίες να δώσουν από κοινού μια μαρτυρία της ελπίδας τους και έναν προσανατολισμό στην προσπάθεια των λαών, ιδιαίτερα της Ευρώπης, να θεμελιώσουν την ειρήνη και να καλλιεργήσουν μια αλληλέγγυα συμβίωση μετατρέποντας τα σύνορα των κρατών από διαχωριστικά όρια σε συνδετικούς κρίκους μεταξύ ποικιλόμορφων πολιτισμών και παραδόσεων, πού δε διαιρούν, αλλά πλουτίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com