29 Απρ 2010

Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέφθηκε το τζαμί «Ταζά-πιάρ» στο Μπακού

Στις 25 Απριλίου 2010 ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισκέφθηκε στο Μπακού την Πνευματική Διοίκηση των Μουσουλμάνων του Καυκάσου.
Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το τζαμί «Ταζά-πιάρ» όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή προσφωνήσεων.
Αφού εξέφρασε τη χαρά του από την επίσκεψη στο κύριο τζαμί της πόλεως Μπακού ο Πατριάρχης Κύριλλος μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το ρόλο της προσευχής στη ζωή ενός πιστού.
«Η προσευχή μας συνδέει με τον Θεό. Διαπιστώνουμε διαφορές στην κατανόηση του Θεού, στην θρησκευτική μας ζωή, όμως έχουμε και κάτι κοινό, το οποίο είναι η προσευχή. Ο άνθρωπος την ώρα που προσεύχεται επικαλείται την βοήθεια του Θεού, και σκεπτόμενος για τα Θεία και τη ζωή του, γίνεται καλύτερος.
Και συνέχισε: «Καμιά φορά τίθεται η ερώτηση: πως μπορούν να ζουν μαζί οι άνθρωποι που ανήκουν σε διάφορες θρησκείες; Η απάντηση συμπεριλαμβάνεται στα ωραία λόγια του χριστιανού θεολόγου και ασκητή Αββά Δωροθέου: ο Θεός μοιάζει με τον ήλιο, ο οποίος εκπέμπει ακτίνες. Εάν ο άνθρωπος ακολουθεί αυτές τις ακτίνες, όσο πλησιάζει τον Θεό, τόσο πλησιάζει και τον πλησίον, ο οποίος και αυτός πλησιάζει τον Θεό.
Και εάν όλη η ανθρωπότητα θα πλησιάσει στον Θεό, οι άνθρωποι θα πλησιάσουν ο ένας στον άλλο».
«Αυτός είναι ο λόγος όταν μας λένε ότι η θρησκείες χωρίζουν απαντάμε ότι είναι ψέμα. Η θρησκεία μπορεί να χωρίσει έναν άνθρωπο από τον άλλο όταν αυτός ο άνθρωπος τελεί μακριά από τον Θεό, όταν δεν προσεύχεται, δεν μιλάει και δεν αισθάνεται τον Θεό. Τότε θα είναι μακριά από τον άλλο άνθρωπο, ακόμα και τον ομόθρησκο», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.
«Η σωστή διάρθρωση της ζωής γίνεται όταν στο κέντρο της ζωής τοποθετείται ο Θεός και όταν οι άνθρωποι πορεύονται προς τη συνάντηση με τον Θεό. Τότε στην κοινωνία θα επικρατήσουν ειρήνη, σεβασμός και αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ακόμα τόνισε ότι έφτασε με την ευγενική πρόσκληση του αδελφού του, Sheikh-al-islam Haji Allahshukur Pashazadeh (Σεΐχη ουλ-Ισλαμ), ώστε από κοινού με τους εκπροσώπους των διάφορων θρησκειών να σκεφτούν τι γίνεται σήμερα με τον κόσμο, με την ανθρώπινη κοινωνία και τι πρέπει να γίνει ώστε ο κόσμος να βελτιωθεί και να φύγουν οι συγκρούσεις.
Από:mospat.ru/

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Κύριε ελέησον!

Τι είναι αυτά που λέγει ο Πατριάρχης Μόσχας και μάλιστα σε τζαμί;

Κύριε ελέησον πια! Απίστευτα πράγματα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com