6 Μαρ 2010

Να μιλήσουν καθαρά οι κυβερνώντες για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς


Δυστυχώς τα νέα για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, δεν είναι ευχάριστα…
Η κ. Υπουργός μας λέει: «πρώτα ο Μαθητής», το επικροτούμε και εμείς οι πολύτεκνοι ως γονείς αυτών των μαθητών, αλλά συγχρόνως δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να ξαναγεμίσουν οι αίθουσες των σχολείων μας με παιδιά!
Ο Νόμος 3255/2004, λειτούργησε με καθαρά δημογραφικά κίνητρα και το αποδείξαμε με στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα…, για πρώτη φορά μετά το 1981, η μεταβολή του αριθμού των παιδιών κάτω των 5 ετών είχε θετικό πρόσημο το 2004 και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό 2% κατά το 2007, 1,64% το 2008 και 2,48% το 2009!.
Θέλουν παιδιά ναι ή όχι; ας μας το πουν καθαρά...
Το μέτρο αυτό του διορισμού, το ΠΑΣΟΚ πρώτο το είχε νομοθετήσει… με το νόμο 3027/2002, δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος για το Κράτος, είναι αποτελεσματικός και κτυπά την ανεργία των πολυτέκνων.
-Η εισήγηση της κ.Διαμαντοπούλου με τις βασικές αρχές για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών...
-Επιστολή - Διαμαρτυρία ΑΣΠΕ προς κ. Χριστοφιλοπούλου - Υφυπουργό Παιδείας...
E-mail:
Πρωθυπουργός: http://gr.mc237.mail.yahoo.com/mc/compose?to=dialogue@politicalforum.gr
Ταχυδρ Δ/νση:Πρωθυπουργός της Ελλάδος
κ. Γ. Α. Παπανδρέου
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
Τ.Κ. 106 74 ΑΘΗΝΑ
Διαμαντοπούλου: http://gr.mc237.mail.yahoo.com/mc/compose?to=anna@diamantopoulou.gr
Χριστοφιλοπούλου: http://gr.mc237.mail.yahoo.com/mc/compose?to=christofilopoulou@ypepth.gr
Στέλνουμε στα παραπάνω e- mail μηνύματα διαμαρτυρίας για τη διατήρηση του ν.3255/2004 οι πολύτεκνοι είναι σε απόγνωση..., σύμφωνα με αυτά που διαρρέουν από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να μας δίνουν καμία επίσημη ενημέρωση. Οι πολύτεκνοι κάνουν τα πάντα για τη Χώρα. Από το 2004 και μετά, με τη ψήφιση του ν.3255/04 οι γεννήσεις πήραν την ανηφόρα... τέτοιους νόμους με δημογραφικά κίνητρα θέλουμε, ενώ συγχρόνως δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό κόστος από τη διατήρηση αυτού του νόμου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To (μεγάλο) πρόβλημα με αυτό το νόμο είναι ότι εκτός από τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς ( = αποφοίτους καθηγητικών σχολών, ή μη καθηγητικών σχολών αλλά κατεχόντων πτυχίο παιδαγωγικής κατάρτισης ΣΕΛΕΤΕ) διορίζοναι σε θέσεις εκπαιδευτικών και πολύτεκνοι που ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικοί!!!! (= εργολάβοι μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές, νοσοκόμες....).

Φυσικά, και θά' ναι άδικο μαζί με τα ξερά (οι ΜΗ εκπαιδευτικοί πολύτεκνοι, οι οποίοι μπορούν να διορισθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου) να καούν και τα χλωρά (οι πραγματικοί εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν πολύτεκνοι).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com