26 Μαρ 2010

Παναγιώτης Σημάτης, Απάντηση σε άρθρα και σχόλια περί Διακοπής μνημοσύνου και Αποτείχισης

Απάντηση σε άρθρα και σχόλια περί Διακοπής μνημοσύνου και Αποτείχισης

9 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ένα θερμό "ευχαριστώ" στον κ. Π.Σημάτη. Εύχομαι και πιστεύω, ότι δεν "κοπιάζει εις μάτην".

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Σημάτης διάλυσε τους ψευτοφόβους ανθρώπων που βλάπτουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

O κ.Σημάτης είναι άξιος συγχαρητηρίων διότι είπε το αυτονόητο με επιχειρήματα. Αν και δεν χρειαζόταν. Όσοι έχουν μάτια το βλέπουν ξεκάθαρα, την ανάγκη έργων και όχι μόνο λόγων.

Ο Θεός να τον έχει καλά.

Ξενοφώντας

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι, που κάποιοι, ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα, που έχει σχέση με τη σωτηρία μας, το αντιμετωπίζουν με ποδοσφαιρική νοοτροπία, ωσάν ο αγώνας μας να μην στρέφεται κατά της αιρέσεως, αλλά κατά αδελφών, που έχουν διαφοροποιημένες απόψεις. Το κείμενό μου, δεν στρέφεται εναντίον κανενός αδελφού, ούτε ακόμα και κατά των αιρετιζόντων, με τη νοοτροπία που κάποιοι νομίζουν. Επιδίωξη είναι το ξεκαθάρισμα μέσα μας της καταστάσεως, με τη συμβολή όσων έχουν τη θέληση και τη γνώση και μπορούν να συνεισφέρουν στην μικρή αυτή προσπάθεια, με απώτερο στόχο την εφαρμογή των Πατερικών διδασκαλιών και των Ι. Κανόνων και γενικά των θείων Εντολών.
Όσοι μιλάνε με ποδοσφαιρική νοοτροπία, έχουν ξεχάσει ή αγνοούν το βαθύτερο νόημα του θεοφώτιστο λόγου ενός Αγίου, του Γρηγορίου του θεολόγου: «Ου γαρ νικήσαι ζητούμεν, αλλά προσλαβείν αδελφούς ων τω χωρισμώ σπαραττώμεθα».
Σηματης Παναγιώτης

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΤΡΑ είπε...

Κύριε Σημάτη και άλλωτε σας έχω γράψει σχόλιο και σας έχω ειπεί, ότι σιγά σιγά, πλησιάζετε, κατά την γνώμη μου, προς την ορθή άποψη του θέματος της Αποτείχισης. Στην παρούσα εργασία σας αδικείτε σε ένα σημαντικό βαθμό το Παλαιοημερολογητικό Κίνημα ,αν το δούμε διαχρονικά και στην ολότητά του, ίσως γιατί δεν το έχετε έπαρκώς μελετήσει.Με το παρόν σχόλιο δεν επιθυμώ αντιπαράθεση μαζί σας, κάθε άλλο, θεωρώ άλλωστε θετικό το γεγονός, ότι διαχωρίζετε την θέση σας έναντι τρίτων που πολύ μας αδίκησαν,και εμένα προσωπικά με τα γραφόμενά τους. Και επειδή επιθυμώ με το παρόν κάτι να προσθέσω στον προβληματισμό σας και όχι να ελέγξω ή να κατηγορήσω, αν και οι Θεολογικές μου γνώσεις είναι σαφώς μικρότερες από τις δικές σας, έχοντας μία εμπειρία ενός δρόμου που έτυχε να περπατήσω πριν από εσάς,κατέληξα σε ένα απλό συμπέρασμα. Το πρόβλημα που δημιούργησε η Αίρεση του Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι βαθύ και πολύπλοκο,ουδείς μόνος του μπορεί να το αντιμετωπίσει.Χωρίς να ευθύνονται όλοι ή όλοι το ίδιο για την παρούσα Εκκλησιαστική κατάσταση, αφασίας, ένθεν και ένθεν ,καταλήγουμε πρακτικά σε πολλά αδιέξοδα. Ευτυχώς απέναντι στην διασπασμένη εξωτερική ενότητα των Ορθοδόξων υφίσταται ,είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί, η εσωτερική ενότητα των Ορθοδόξων εν τοις Μυστηρίοις.Αυτό είναι έργο και Οικονομία του Θεού και ουδείς Θεολόγος ,όσες θεωρίες και αν αναπτύξει, δεν μπορεί να το ανατρέψει.Κύριε Σημάτη ,εάν πράγματι θέλουμε λύση του προβλήματος και αν πράγματι αξίζουμε αυτής της λύσης,πρώτα από όλα ας ζητούμε μετά δακρύων από τον Κύριό μας να δώσει Αυτός την λύση στο πνευματικό δράμα που ζούμε και αν οι Οικουμενιστές δεν έχουν σκοπό και διάθεση να μεταννοήσουν ,να αναδείξει ο Κύριος,αληθινούς Άγιους Ηγέτες να υπερασπισθούν την Πίστη μας και να ενώσουν όλους τους ειλικρινείς Ορθοδόξους.Το παρόν σχόλιο απευθύνεται προσωπικά σε εσάς και δεν έχω καμμία διάθεση αντιπαραθέσεως με κανένα σχολιογράφο. Σας εύχομαι Καλό Πάσχα

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Εκφράζω τη βαθειά εκτίμησή μου για το ήθος του κ. Σημάτη.

Ελπίζω ότι κάποιες προτάσεις που έχω υπόψη να καταθέσω για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα να βοηθήσουν να απαντήσουμε τους προβληματισμούς του κ. Σημάτη και όσων άλλων αγωνιούν αν είναι η κατάλληλη ώρα για αποτείχιση ή αν υπάρχουν πιο αποδοτικοί τρόποι για να ομολογήσουμε την πίστη μας.

Ανώνυμος είπε...

Με παρεξηγήσατε κ.Σημάτη. Εγώ είπα το αυτονόητο, που είναι ότι διαλύσατε τους ψευτοφόβους ανθρώπων που κατα κύριο λόγο εκφράζουν την άποψη που καταριέται την αποτείχιση. Ένας απο τους οποίους είναι ο Τελεβάντος. Δεν είναι έτσι;
Αυτή είναι μια διαπίστωση της κοινης λογικής και όχι ποδοσφαιρική νοοτροπία.

ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε να προσβάλλετε την κοινή λογική;
Ο Τελεβάντος συνεχώς και χωρίς σταματημό κατηγορούσε όσους πρότειναν την αποτείχιση, ως σχισματοαιρετικούς που υπηρετούν τα σχέδια των Οικουμενιστών και ως παλαιοημερολογίτες.
Τώρα βάζει την ουρά στα σκέλια και συμμαζεύει την επιθετικότητα του προς την αντίθετη άποψη, διότι ο Σημάτης ήταν πραγματικά συντριπτικός.
Γιατί θέλετε να σιωπήσουμε σε αυτή την αδικία που γίνονταν επι τόσο καιρό;;
Να συμμαζέψει το θράσος του ο ΠΤελεβάντος.
Έχει δίκαιο ο "νεοημερολογιτης"

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια κείμενα έχουν γραφεί πολλά από Ορθοδόξους του Πατρίου Εορτολογίου, αλλά δυστυχώς οι ΝΗ αδελφοί μας τα απορρίπτουν. Προτιμούν να κολυμπούν στην αίρεση, έχοντας "αρχιεπισκόπους" που δίνουν συνεντεύξεις στις "New York Times" και προτείνουν την κατάργηση των δογμάτων της Αγίας Τριάδος, της Ενανθρωπήσεως του Θεού κ.ά. (Ιάκωβος "Αμερικής"). Προτιμούν να έχουν "πατριάρχες" που καυχώνται δημοσίως ότι λειτουργούν ταυτόχρονα και ως Ραββίνοι! (Αθηναγόρας). Που πηγαίνουν σε Εβραϊκές Συναγωγές και διακηρύσσουν ότι πιστεύουν στον ίδιο θεό με τους Εβραίους, δηλαδή στον Διάβολο! Προερχόμενο από ΝΗ, το παρόν κείμενο είναι ένα σχετικά καλό βήμα προς την Αλήθεια. Ωστόσο, ας μου επιτρέψει ο κ. Σημάτης να παρατηρήσω ότι διαστρέφει πολύ τα πράγματα όσον αφορά τους Ορθοδόξους του Π.Ε., τους οποίους αδικεί βάναυσα. Δεν θα σταθώ σε όλες αυτές τις διαστροφές. Θα επισημάνω μόνο αυτό που με πίκρανε πιο πολύ. Γράφει: "Είναι εμφανές ότι οι παρεμβάσεις των του Παλαιού Ημερολογίου, καθώς ενθαρρύνουν και προτρέπουν προς την διακοπή μνημοσύνου ή την αποτείχιση, αποσκοπούν σε μια αυτοδικαίωση: Να λοιπόν, (σαν να λένε) που εμείς είχαμε δίκιο..." Ήθελα να ξέρω από πότε ο κ. Σημάτης ετάζει νεφρούς και καρδίας. Ο υποφαινόμενος, κ. Σημάτη, προ ενδεκαετίας, όταν είδα και βίωσα την αυθάδη και αηδή σύγχρονη προδοσία της Αλήθειας, συντάχθηκα με τους ΠΗ και άρχισα ν' αρθρογραφώ και να προτρέπω τη διακοπή του μνημοσύνου των αθέων (τρίτο είδος αθεΐας, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, εφόσον αδιαφορούν στα της Πίστεως) "ψευδεπισκόπων" (κατά τον 15ον της ΑΒ) του ΝΗ, συμπεριλαμβανομένων και των λεγομένων "συντηρητικών." Είδα ξεκάθαρα τι λένε Όλες οι Θείες Γραφές, Όλες οι Σύνοδοι και Όλοι οι Πατέρες (Άγ. Μάρκος Ευγενικός) και σας πληροφορώ ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΕΩΣ! Αμαρτάνετε που μου αποδίδετε τόσο ταπεινά κίνητρα, βέβαιος ότι διαβάσατε τις σκέψεις μου. Κρίμα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com