16 Φεβ 2010

To Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα γεγονότα στην Επισκοπή Ρασκοπριζρένης


Σερβία:Έρευνες για οικονομικές ατασθαλίες στην Επισκοπή Ρασκοπριζρένης

Η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της σερβικής αστυνομίας διεξάγει έρευνες για οικονομικές ατασθαλίες πέντε στενών συνεργατών του πρώην επισκόπου Ρασκοπριζρένης, Αρτέμιου.
Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απήλλαξε, προχθές, των καθηκόντων του τον Επίσκοπο Ρασκοπριζρένης, Αρτέμιο Ραντοσάβλιεβιτς και διόρισε τοποτηρητή τον πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, Αθανάσιο.
Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι, όπως ανακοινώθηκε, "η Σύνοδος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο επίσκοπος Αρτέμιος αδυνατούσε να διοικήσει με υπευθυνότητα την Επαρχία του και δεν επεδείκνυε την κατάλληλη ετοιμότητα στην εκτέλεση των αποφάσεων της Συνόδου".Στην πραγματικότητα, ο Αρτέμιος απομακρύνθηκε για να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, αφού σύμφωνα με καταγγελίες, εδώ και πολλά χρόνια στο Κόσοβο γίνεται κατάχρηση χρήματος που προοριζόταν για ανθρωπιστικούς σκοπούς.
Η εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου αναφέρει στο σημερινό της φύλλο ότι η Ιερά Σύνοδος
, την περασμένη Κυριακή, παρέδωσε στην αστυνομία όλα τα έγγραφα που αφορούν την οικονομική δραστηριότητα της Επισκοπής. Σύμφωνα με την "Μπλιτς", ο στενός συνεργάτης του Αρτέμιου, Πρωτοσύγκελος Συμεών Βιλόβσκι, φέρεται επικεφαλής ομάδας που καταχράστηκε χρήματα του ταμείου απόρων, από το οποίο σιτίζονται 1.200 άτομα στο Κόσοβο.
Πηγή:ΑΠΕ -Express -16/02/10

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γνωστές οι μεθοδεύσεις. Όλοι οι δικοί μας οι παλαιοημερολογίτες - είναι και κατά του οικουμενισμού σημειωτέον - κρίθηκαν συλλήβδην "άτομα μειωμένων ηθικών αντιστάσεων". Οι άλλοι μετά παρρησίας δήλωναν : "Ημείς εκ πορνείας ου γεγεννήμεθα".

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com