19 Φεβ 2010

Παναγιώτης Τελεβάντος, Τι θα πεί “συντεταγμένη” αποτείχιση;


Γράφει ο κ. Παναγιώτης Τελεβάντος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ “ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ” ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ;
==============

Συντεταγμένη αποτείχιση σημαίνει διακοπή μνημοσύνου όπως αυτή που έκαναν οι Φλωρίνης Αυγουστίνος, Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, Παραμυθίας Παύλος και το Αγιον Ορος με την ευλογία (συν τοις άλλοις) του π. Παίσιου, του π. Ιουστίνου Πόποβιτς και του π. Επιφάνιου.
Και τώρα ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ μπορεί να γίνει διακοπή μνημοσύνου που θα δώσουν όμως το σύνθημα για την εκκίνησή της οι στρατηγοί του αγώνα.
Δηλαδή:
1.)
Οι επίσκοποι που υπέγραψαν την Ομολογία και άλλοι ιεράρχες,
2.) Ηγούμενοι Μονών ή ακόμη το Αγιον Ορος
3.) Οι κορυφαίοι ακαδημαικοί θεολόγοι και οι άλλοι λαμπροί κληρικοι μοναχοί και λαικοί θεολόγοι που ηγούνται του αγώνα.
Με άλλα λόγια συντεταγμένη αποτείχιση που θα ωφελήσει τον αγώνα.
Οχι σκορποχώρι.
Οχι να σηκώνει μπαιράκι ο καθένας κατά βούληση και να αρχίζει μια ΜΗ εκ των πραγμάτων ελεγχόμενη αποτείχιση η οποία σε τελευταία ανάλυση θα γεμίσει αγαλλίαση τους Οικουμενιστές, τους αιρετικούς και τους σχισματικούς και θα πλήξει καίρια τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και θα μας καταστήσει περίγελο των πονηρών δαιμόνων.
Ο π. Θεόδωρος Ζήσης έθεσε θαυμάσια το θέμα με το χθεσινό άρθρο του.
Παρακαλώ θερμά όλους να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις του και να σταματήσουν ελάχιστοι να διασπούν τον αγώνα και να γίνονται υποχείρια, ανεπιγνώστως έστω, των Οικουμενιστών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λέτε αλλά πότε θα δώσουν το σύνθημα του αγώνα οι Επίσκοποι - Στρατηγοί που υπέγραψαν την ομολογία της πίστεως;
Και όταν λέτε και άλλοι Ιεράρχες ποιούς εννοείται; Και αν δεν το δώσουν τι θα κάνουμε; Εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Εκκλησία αλλά μας βγάζουν οι Οικουμενιστές που γκρεμίζουν τους φράκτες - Ιερούς Κανόνες με αυτά που κάνουν...
Βλέπω την αντιμετώπιση του Επισκόπου κ Αρτεμίου, θυμάμαι και την επικοινωνία του
κ Βαρθολομαίου με τον Επίσκοπο Ιερεμία που τον έκανε να πάρει πίσω την υπογραφή του και ειλικρινά φοβάμαι όσο η κατάσταση είναι μπερδεμένη!
Σε άλλο κείμενό σας εκφράσατε καχυποψία για τη περίπτωση του πρώην Αττικής κ Παντελεήμονα ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο...
Πώς και ποιούς Επισκόπους να εμπιστευτεί ο λαός;
Άριστος ο π Γεώργιος Μεταλληνός, άριστος και ο π Θεόδωρος Ζήσης και ομότιμοι καθηγητές αλλά υπάρχει και ο Μεσσηνίας κ Χρυσόστομος που είναι επίσης καθηγητής στη Θεολογική Σχολή.

Ένας στενοχωρημένος πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η αντίδραση προς τον παπισμό ήταν ο προτεσταντισμός, η Διαμαρτύρηση. Το ίδιο θα γίνει, έχει γίνει μάλλον, και με τον ορθόδοξο παπισμό, που μας έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Στα λόγια ορθόδοξοι, στη θεωρία παπικοί, αφού οι ακαδημαϊκότητα κρίνει ότι ο παπισμός δεν έχει επίσημα καταδικαστεί ως αίρεση.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να γίνουμε και ορθόδοξοι προτεστάντες. Αλλά με διαφορετικότητα. Εντός εκκλησίας, θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε άλλες μικρότερες. Τέλος καλό, όλα καλά.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τους ...κοιμωμένους στρατηγούς. Οχι.
Ο καθένας έχει την συνείδησί του και τα όρια της αντοχής του.
Αυτά του Τελεβάντου δεν στέκονται.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com