14 Φεβ 2010

Ο Πατριάρχης Σερβίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο

Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία, η ηγεσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απάλλαξε των καθηκόντων του τον γνωστό αντιοικουμενιστή επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο.Την ανακοίνωση εκ μέρους της Συνόδου έκανε ο επίσκοπος Μπάτσκας & Νόβισαντ Ειρηναίος Μπούλοβιτς.
Αρκετές εκατοντάδες ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί συγκεντρώθηκαν παρά τη σοβαρή χειμωνιάτικη καταιγίδα μπροστά από το Πατριαρχείο στο Βελιγράδι για να υποστηρίξουν τον επίσκοπο Αρτέμιο .(δείτε από 1.32΄κ.ε)
Προσωρινά την ηγεσία της επισκοπής του Κοσσυφοπεδίου ανέλαβε με εντολή της Συνόδου ο επίσκοπος Ζαχουμίου Αθανάσιος Γιέφτιτς.
Ο Μητροπολίτης Ράσκας καί Πριζρένης, Κοσσόβου καί Μετοχίας Ἀρτέμιος είναι από τους πρώτους που έχει υπογράψει την ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος στους οικουμενιστές.
Μ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Αντί να απαλλαγούμε εμείς από τους αιρετικούς Πατριάρχες και Επισκόπους, χρησιμοποιούν εκείνοι την εξουσία που έχουν για να απαλλαγούν από τους Ορθοδόξους! Πιστεύω ότι η ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού ήταν σωστή κίνηση αλλά φοβάμαι ότι όσο οι Ορθόδοξοι μένουμε στο επίπεδο των υπογραφών οι Οικουμενιστές θα μας απομονώσουν ως "υπερορθοδόξους ζηλωτές", δεν θα αφήσουν κάποιον φανερά αντιοικουμενιστή να λάβει Επισκοπικό αξίωμα ενώ όσο μπορούν θα επιδιώξουν να απαλλαγούν και από τους Ορθοδόξους Επισκόπους όπως τώρα με τον Επίσκοπο Κοσσόβου Αρτέμιο...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν κατάλαβα. Τί θα πει "απάλλαξε των καθηκόντων του"; Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην εκκλησιαστική γλώσσα;
Τον κήρυξε έκπτωτο όπως ο Σεραφείμ τους 12 αξίους μητροπολίτες;

aktines είπε...

Κάτι τέτοιο μέχρι δήθεν να ολοκληρωθούν κάποιες ανακρίσεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι Ζηζιούλες, οι Γιανναράδες και ο λοιπός νεορθόδοξος εσμός έχουν κάνει καλή δουλειά.

Τεττρακόσια χρόνια "Τουρκιά" την πίστη μας δεν την αλλάξαμε και τώρα, εξήντα χρόνια υποταγή στο Σιωνισμό, τα παρατήσαμε όλα. Η νεορθοδοξία μας πελέκησε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com