21 Φεβ 2010

Αιτίες της κακοπραγίας της χώρας μας


Παλιοέλληνες, παλιάνθρωποι

Η χώρα μας βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση. Στην εν­τατική, όπως ελέχθη από επισημό­τατα χείλη. Στα πρόθυρα πτωχεύσε­ως. Ίσως αύριο το Ελληνικό Κρά­τος βρεθεί σε αδυναμία να πλήρωση μισθούς και συντάξεις...
Γιατί περιήλθαμε σε τέτοια δημο­σιονομική κατάσταση; Γιατί το δημό­σιο έλλειμμα ανέβηκε πολύ ψηλά; Γιατί το Κράτος μας συνεχώς δανεί­ζεται και το δάνειο υπερέβη τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ; Γιατί οι Ευ­ρωπαίοι εταίροι μας έχουν υπό επιτήρηση και μας ευτελίζουν; Διότι υπάρχουν Έλληνες, πού δεν πιστεύουν σε Θεό και σε Πατρίδα, πού κατάργησαν όλα τα ιδανικά και έκαναν ιδανικό το χρήμα, καταχρα­στές, κλέπτες, ληστές και απατε­ώνες μεγάλης ολκής, πού ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία; Ναι, υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες, παλιοέλληνες, παλιάνθρωποι. Και πρώτοι μεταξύ αυτών είναι πολιτικοί. Έχουν μάλι­στα κάνει και νόμο, ώστε συντόμως να παραγράφονται τα αδικήματα τους. Και πάντως μέχρι σήμερα κα­νείς απ' αυτούς, πού έκαναν την Ελλάδα να βουλιάζει οικονομικώς, δεν τιμωρήθηκε, πράγμα άφαντάστως εξοργιστικό σε όσους έχουν αίσθημα δικαιοσύνης.

Έθνος άσεβες, ειδωλολατρικό

Αλλ' οι εν λόγω παλιοέλληνες και παλιάνθρωποι δεν είναι ή μόνη αιτία της κακοπραγίας της χώρας μας. Γενικότερα αιτία τού οικονομι­κού καταντήματος της Πατρίδος μας είναι ή φιλαυτία, ή ιδιοτέλεια και ή ασέβεια των σημερινών Ελλήνων.
Όπως είπε άγιος άνθρωπος, το Ελληνικό Έθνος, άλλοτε ευσεβές, στις ήμερες μας κατάντησε ειδωλο­λατρικό. Δεν λατρεύει το Θεό, αλλά την ύλη και τη σάρκα.
Και γι’ αυτό ό Θεός απέσυρε την ευλογία του από το Έθνος, επιτρέ­πει κακά και τιμωρεί, όσο και αν με­ρικοί επιπόλαιοι νομίζουν, ότι ό Θε­ός είναι μόνον αγάπη και δεν τιμω­ρεί. Ό Θεός είναι και δικαιοσύνη. Και είναι αναρίθμητα τα χωρία της Αγίας Γραφής, τα οποία παρουσιάζουν το Θεό ως τιμωρό των παραβατών του νόμου του.
Στο κη' κεφάλαιο του Δευτερονομίου ό Θεός απευθυνόμενος προς το Ισραηλιτικό Έθνος αναφέ­ρει πλήθος ευεργεσίες, πού θα κάνη σ' αυτό, εάν τηρεί τις εντολές του, και πλήθος τιμωρίες, πού θα επιφέρει σ' αυτό, εάν παραβαίνει τις εντολές του. Μεταξύ δε των ευλο­γιών είναι και αυτή: «Θα δανείζεις σε έθνη πολλά, ενώ σύ δεν θα δανείζε­σαι» (Δευτ. κη' 12).
Και μεταξύ των τιμωριών είναι και αύτη: «Αυτός (ό ξένος) θα δανείζει σε σένα, ενώ σύ δεν θα δανείσεις σ' αυτόν» (Δευτ. κη' 44). Λόγος επίκαιρος για την Ελλάδα, ή οποία δεν έχει τη δυνα­τότητα να δανείσει σ' άλλες χώρες, αλλά κατέρρευσε οικονομικώς και πνίγεται στα δάνεια, πού παίρνει από άλλες χώρες.
Πότε θα γίνει πάλι ευσεβές το Έθνος μας, και προπάντων πότε θα γίνουν ευσεβείς οι άρχοντες μας, για να ίδούμε την ευλογία του Θεού;
Περιοδικό «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ» Φεβρουάριος 2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΕΣ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούμε ρίχνετε μια ματιά πριν δημοσιεύετε διάφορα blog's. Τα blog's του Π.Μιχαλόπουλου είναι γεμάτα αισχρότητες, χυδαιότητες και ύβρεις αναίσχυντες προς την Ιεραρχία και το μόνο που κάνει είναι να δυσφημίζει την Εκκλησία.

Χριστόφορος

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ;

ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΤΑ BLOG ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ;

ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΗΔΙΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Μιχαλόπουλε έχεις την μύγα και γι' αυτό μυγιάζεσαι.

Ο Επιφάνιος μίλησε ξεκάθαρα για ψευτοαγωνιστές.
Εσύ για να τα σκαλίζεις σημαίνει ότι κάτι ξέρεις!...

Σα δεν ντρέπεσαι, έχεις το θράσος με τέτοια κοπροσελίδα και μιλάς!

Ξενοφώντας

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com