5 Φεβ 2010

Επιδρομή αιρέσεων και παραθρησκειών στο νησί της Αϊτής.


Αϊτή : Εκτεταμένο εμπόριο παιδιών από τα … ” κακά πνεύματα”, Αναζητούν “λύτρωση” στις τελετές βουντού.

Όταν πέφτει το σκοτάδι στις σκηνές των σεισμοπαθών της Αϊτής, οι άνθρωποι κρατούν σφικτά τα παιδιά τους, για να μη τα πλησιάσουν οι «λουπ-γκαρού» -τα κακά πνεύματα. Φοβισμένοι και απελπισμένοι οι Αϊτινοί στρέφονται στην «παλιά θρησκεία» -το βουντού- και αναβιώνουν στις κατακερματισμένες κοινότητες της χώρας, τις δοξασίες που μετέφεραν οι πρόγονοί τους από την Αφρική. Στην πραγματικότητα, οι «λουπ-γκαρού» (=λυκάνθρωποι) είναι τα μέλη των συμμοριών που αρπάζουν με τη βία παιδιά, κυρίως ορφανά, για να τα πουλήσουν στο διεθνές σκλαβοπάζαρο που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μετά το σεισμό στη Αϊτή.
Εν μέσω επίσημων καταγγελιών για πωλήσεις παιδιών αντί 50 δολαρίων ή για βιαστικές εγκρίσεις υιοθεσιών στο εξωτερικό από τις αϊτινές αρχές, που ασκούν ελλιπείς ελέγχους στις αναχωρήσεις ανηλίκων και τραυματιών από τη χώρα, το νησί έχει κατακλυσθεί από μέλη θρησκευτικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων που επιδίδονται σε προσηλυτισμό και σπεύδουν να «υιοθετήσουν» ορφανά.
Οι Σαϊεντολόγοι ήταν από τους πρώτους που έφθασαν στην Αϊτή, με εμπροσθοφυλακή μάλιστα, το πιο προβεβλημένο μέλος τους, τον ηθοποιό Τζων Τραβόλτα.
Οπαδοί διαφόρων αιρέσεων, μοίραζαν πρόσφατα, φυλλάδια και καλούσαν τους Αϊτινούς σε νηστεία και καθαρμό της ψυχής και του σώματος, παραγνωρίζοντας ίσως ότι πολλοί από τους επιζήσαντες του σεισμού στο Πορτ –Ο- Πρενς ήταν ημιθανείς από την πείνα. Ανάμεσα στους «σωτήρες» των φτωχών Αϊτινών, ήσαν και οι συλληφθέντες για απόπειρα απαγωγής 33 παιδιών, μέλη θρησκευτικής οργάνωσης βαπτιστών από το Αϊντάχο των ΗΠΑ.
Τα γεγονότα αυτά αλλά κυρίως η καταστροφή, ο φόβος για την επόμενη μέρα, έχει στρέψει πολλούς κατοίκους της αϊτινής πρωτεύουσας να βρουν καταφύγιο στο μυστικισμό και τις τελετές βουντού, τονίζει σε επιτόπιο ρεπορτάζ ο «Ιντιπέντεντ». Οι ιερείς της παγανιστικής θρησκείας που έχει ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στον Καθολικισμό -διατηρεί ωστόσο τα ειδωλολατρικά χαρακτηριστικά της- συμφωνούν χωρίς να το γνωρίζουν με την αφοριστική δήλωση του τηλε-κήρυκα των Αμερικανών Ευαγγελικών Πατ Ρόμπερτσον, ο οποίος αποφάνθηκε ότι οι κάτοικοι της χώρας αυτής τιμωρήθηκαν με το σεισμό γιατί «έκαναν συμφωνία με το διάβολο». Οι Αϊτινοί ιερείς μπορεί να διαφωνούν ως προς το δεύτερο σκέλος, συμφωνούν ωστόσο ως προς την τιμωρία και την ανάγκη εξαγνισμού των ανθρώπων. «Όταν όλα είναι καλά, οι Αϊτινοί πηγαίνουν στην εκκλησία και παρακολουθούν τη λειτουργία… Όταν συμβεί κάτι κακό, στρέφονται στο βουντού», δηλώνει ο καθολικός ιερέας Αντρέ Λεγκέρ, στην Αγία Μπερναντέτ του Πορτ-ο-Πρένς, τονίζοντας ότι αυτό είναι στην ιδιοσυγκρασία των Αϊτινών, οι οποίοι «είναι 60% καθολικοί, 40% ειδωλολάτρες και 100% πιστοί του βουντού». Όπως λέει και ο 70χρονος Κλάβιους Φιλισκέρ «είναι τμήμα της ιστορίας, της κουλτούρας μας. Μας ένωσε όταν πολεμούσαμε για την ανεξαρτησία, έδωσε δύναμη στους μαύρους, για αυτό δεν θέλουν οι δυτικοί το βουντού».
Ο Μαξ Μποβουάρ, ιερέας βουντού, έχει πολλή δουλειά και στο σπίτι του στο Μαριάνι, είναι συνεχώς γεμάτο κόσμο, γιατί εκτός από δεήσεις, μοιράζει και ρύζι. Βιοχημικός με σπουδές στη Σορβόννη και τη Νέα Υόρκη, προτιμά την παράδοση των προγόνων του και επιρρίπτει τις ευθύνες στο Χόλυγουντ για την αρνητική εικόνα που έχει ο πολίτης της Δύσης σχετικά με το βουντού. Επίσης καταγγέλλει το φιλάνθρωπο προσωπείο ορισμένων Μη κυβερνητικών ή παραθρησκευτικών οργανώσεων που έχουν έρθει στην Αϊτή μετά το σεισμό για να απαγάγουν παιδάκια, εκμεταλλευόμενοι το χάος και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού. «Γιατί πιστεύετε ότι θέλουν να βοηθήσουν τα ορφανά της Αϊτής;» ρωτάει ρητορικά τον ρεπόρτερ της Ιντιπέντεντ.
Σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς αστέγων έξω από το Πορτ-Ο-Πρένς, πρόσφατα αναφέρθηκε ο θάνατος μετά από λυντσάρισμα ενός Αϊτινού, ο οποίος σύμφωνα με κάποιους, είχε καταληφθεί από το κακό πνεύμα του «λουπ-γκαρού». Ωστόσο, μάλλον προσπάθησε να απαγάγει παιδιά αλλά και αυτό το έγκλημα, όπως πολλά άλλα θα θαφτεί κάτω από τα ερείπια της Αϊτής.

Στρατολόγηση παιδιών

«Μιλούν για τα κακά πνεύματα για να δίνουν ένα όνομα στους φόβους τους, όμως τα παιδιά τα απαγάγουν οργανωμένες συμμορίες δουλεμπόρων και όχι τα κακά πνεύματα» δηλώνει στο Ρόιτερς η Σιλβέν Λαφαλέζ, υπουργός Οικονομικών της Αϊτής. Χιλιάδες παιδιά, που έμειναν ορφανά από τον ένα ή τους δύο γονείς λόγω του σεισμού, ή που αναγκάσθηκαν να χωριστούν από τις οικογένειές τους που λιμοκτονούν, βρίσκονται στο έλεος οργανωμένων συμμοριών και ξένων οργανώσεων οι οποίες με το πρόσχημα της βοήθειας, έχουν στόχο να τα μεταφέρουν εκτός Αϊτής.
Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευημερίας της Αϊτής, που είναι αρμόδιο για τις υιοθεσίες παιδιών, έχει στοιχεία για «στρατολόγηση» ορφανών στο νότιο τμήμα της χώρας. Όπως έγινε γνωστό από τις αϊτινές αρχές, ζουν οι γονείς των περισσότερων από τα 33 παιδιά, τα οποία είχαν απαχθεί από τα μέλη αμερικανικής Μη κυβερνητικής Οργάνωσης με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα, στη Δομινικανή δημοκρατία. «Τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν τους γονείς τους» δήλωσε η Πατρίτσια Βάργκας, περιφερειακή διευθύντρια της οργάνωσης Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρει στέγη και τροφή στα παιδάκια αυτά μετά την σύλληψη των Αμερικανών.
Αλίκη Κοτζιά, Ελεύθερος Τύπος
( Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010 , σελίδα 19 )
Από:Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com