20 Ιαν 2010

Δαλάι Λάμα προς Ευρωβουλευτές : «Όλες οι μεγάλες Θρησκείες έχουν το ίδιο μήνυμα»!!

· Ευρωκοινοβούλιο 4/12/08
Ο Δαλάι Λάμα προσκεκλημένος του διαπολιτισμικού διαλόγου του Ευρωκοινοβουλίου απηύθυνε μήνυμα στους Ευρωβουλευτές και δήλωσε ότι όλες οι μεγάλες Θρησκείες έχουν το ίδιο μήνυμα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πλάνη του Οικουμενισμού... Άντε τώρα να του πεις ότι η Ορθοδοξία είναι θεραπεία από τη νευροβιολογική ασθένεια της θρησκείας... Αλλά και ποιος να του το πει;
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος ή κάποιος άλλος Πατριάρχης ή Αρχιεπίσκοπος; Καλά, ο Δαλάι Λάμα ανατράφηκε ως η μετενσάρκωση του Βαδισάτβα Αβαλοκιτέσβαρα (Βούδα του μεγάλου ελέους), εμείς που μεγαλώσαμε στην Ορθοδοξία με τα Μυστήρια της Εκκλησίας τι κάνουμε; Και αν τύχει να ακούσει για την πραγματική Ιερά Μονή Εσφιγμένου που δεν μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη ή για την ομολογία πίστεως κατά του Οικουμενισμού, τα ΜΜΕ και οι "ειδικοί" καθηγητές Θεολογίας και Επίσκοποι θα πουν "αυτοί είναι οι ταλιμπάν της θρησκείας, οι φονταμενταλιστές"!!...
http://www.romanity.org/htm/rom.e.02.i_thriskeia_einai_neurobiologiki_astheneia.01.htm
http://www.pigizois.net/pneumatikoi_logoi/orthodoxia_thriskia.htm

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Θέλω κι εγώ να βρώ την εσωτερική γαλήνη, την παγκόσμια θρησκευτική ειρήνη που θα κατασιγάσει τα σωθικά μου. Τι να κάνω;

- Τέκνον μου, θα πρέπει να αρχίσεις να σπάζεις τούβλα με το κεφάλι σου, να λυγίζεις σιδερόβεργες με το λαιμό, σπαθιά να καταπίνεις και να φας πολλές ροπαλιές σε πλάτες, μπράτσα, ποδάρια και δάκτυλα. Αυτά να κάνεις και αυτά θα σε οδηγήσουν στην παγκόσμια θρησκευτική ειρήνη.

Και μη ξεχνάς! Υπάρχουν και οι πολεμικές τέχνες γι΄ αυτούς που θέλουν να σου την πάρουν.

Υπογραφή
Δαλάϊ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εφ΄ όσον πρόκειται περί θρησκείας δεν είναι σωστό αυτό : "Άντε τώρα να του πεις ότι η Ορθοδοξία είναι θεραπεία από τη νευροβιολογική ασθένεια της θρησκείας". Η θρησκεία δεν αφορά τον νευροβιολογικό μας σύστημα, ας το χαρακτηρίσουμε κι έτσι. Αφορά στο βιοψυχολογικό. Περιττό να τονίσω ότι η Ορθοδοξία είναι Θρησκεία όπως είναι και Εκκλησία. Αλλά η κουβέντα θα ξεφύγει από τον καλό μας τον Δαλάι. Που μας θύμισε ότι είναι "ένας άνθρωπος μέσα σε δισεκατομμύρια. Είναι, βλέπεις, αυτός "πνευματικός ηγέτης" (sic). Εμείς είμαστε η μάζα, τα μπάζα.

Ααα, ναι!!! Και δεν λυγίζουμε σιδερόβεργες με το λαιμό, μη το ξεχνάμε, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Κάνετε λάθος κ.Χριστοδουλίδη. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αγαπητέ. Είναι Εκκλησία.
Προσέξτε μην κάνετε συνεχώς τον γνώστη παντός επιστητου.

Χριστόφορος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος είπε...
Κάνετε λάθος κ.Χριστοδουλίδη. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία αγαπητέ. Είναι Εκκλησία.Προσέξτε μην κάνετε συνεχώς τον γνώστη παντός επιστητου.

ΚΧ:
Δεν θα καθήσω να τα (ξανα)γράψω εδώ όλα. Ο αναγνώστης, και αν θέλουν οι ΑΚΤΙΝΕΣ, μπορούν αυτά να τα αναδημοσιεύσουν, αν φυσικά τα βρίσκουν ενδιαφέροντα. 'Εχει αναπτυχθεί ένας σχετικός διάλογος:

http://apotixisi.blogspot.com/2010/01/o-o.html

Σημ.Δεν γνωρίζω αν έχει δημοσιεευθεί ένα, σε εκκρεμότητα, επί πλέον σχόλιο. Το έστειλα προ ολίγου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας πω δυο λόγια μόνο. Η Ορθοδοξία είναι Θρησκεία ορθή, όχι λοξή, ούτε κυρτή, ούτε στραβή. Και είναι "Εκκλησίας δόξα ευθής", που πηγαίνει κατ΄ ευθείαν, και όχι δια της πονηράς πλαγίας, στον άγιο Θεό.

Δεν τα γνωρίζω όλα. Προσπαθώ να μάθω αυτά που υποπίπτουν στην αντίληψή μου.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είσαι πιο θεολογικός του π.Ρωμανίδη; Ή πιο άσχετος κ.Χριστοδουλίδη;
Τί απο τα δύο ισχύει;

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ γιατρέ μου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μήπως είσαι πιο θεολογικός του π.Ρωμανίδη; Ή πιο άσχετος κ.Χριστοδουλίδη;
Τί απο τα δύο ισχύει;

ΚΧ :

Ισχύει τούτο, ότι σαν καλός μαθητής του π. Ρωμανίδη, που είσαι, να μου δώσεις τη δική σου απάντηση, γνώμη, κρίση, άποψη, σε αυτά που γράφω. Και επειδή είμαι άσχετος, πες μου το γιατί, να γίνω σχετικός.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό μου ξέφυγε, δεν το είδα:

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ γιατρέ μου.

Ποιός είπε κάτι τέτοιο; Έγραψα Η Ορθοδοξία είναι Θρησκεία ορθή, όχι λοξή, ούτε κυρτή, ούτε στραβή. Και είναι "Εκκλησίας δόξα ευθής", που πηγαίνει κατ΄ ευθείαν, και όχι δια της πονηράς πλαγίας, στον άγιο Θεό."

Η Εκκλησία δεν βγαίνει μέσα από τα "σπλάχνα" της Θρησκείας; Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεό, δεν γράφει έξω από μερικούς ναούς; Τι είδους είναι οι ευλογίες, και οι δοξολογίες και οι λειτουργίες; Θρησκευτικό δεν είναι το περιεχόμενο; Ή μήπως το εκκλησιαστκό εμπεριέχει το θρησκευτικό; Αν τα αναποδογυρίσουμε γίνεται, αλλά ερχόμαστε κι εμείς ανάποδα και περπατάμε με τα χέρια, όπως οι σαολίν (διαολίν).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com