4 Ιαν 2010

Τρίχες... κ……….!


Πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης του νέου προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πολλοί αρχιερείς έχουν διακόψει ήδη την αναμετάδοση από τον σταθμό τους του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και έχουν «συνδεθεί» με το ραδιόφωνο της Μητρόπολης του Πειραιά. Παραδοσιακά άλλωστε ο σταθμός του Πειραιά ήταν (ως δημιούργημα του πρώην Πειραιώς Καλλίνικου) ένας πιο πνευματικού περιεχομένου σταθμός, με καθαρά «χριστιανική» ταυτότητα.
Ο άλλος, όπως λένε σκωπτικά κάποιοι Μητροπολίτες ειρωνευόμενοι τον διευθυντή του κ. Κατσιάρα, δεν έχει πια περιεχόμενο, αλλά τρίχες… κατσιαρές!
Η στροφή του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον «πολιτισμό» και την «κουλτούρα» έχει ήδη κοστίσει πολύ (όπως φαίνεται και από τις επίσημες ραδιοφωνικές μετρήσεις) τόσο σε αριθμό ακροατών όσο και στα λιγοστά πια διαφημιστικά έσοδα που εισρέουν στα ταμεία του σταθμού.Οι εξελίξεις έχουν προβληματίσει τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος λέγεται ότι σύντομα θα θέσει το θέμα σε συνεδρίαση της Συνόδου.
Πηγή:«ΠΑΡΟΝ» 03/01/2010

3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αλίμονον σε όσους περιμεναν κάτι σοβαρό από τους Νεορθόδοξους. Oχι εμείς πάντως.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Διαβάζοντας αυτά που γράφετε, αλλά και βλέποντας αυτά τα φαλακρά κρανία της φωτογραφίας, που δεν είναι μόνο αυτά - οι δρόμοι έχουν γεμίσει από "γλόμπους" και κάποια οικονομία θα μας προέκυπτε τις νύχτες - θυμήθηκα ένα στίχο από την Παλαιά Διαθήκη: Είναι από τον προφήτη Αμώς, η΄ 10 όπου γράφει: "και μεταστρέψω τας εορτάς υμών εις πένθος και πάσας τας ωδάς υμών εις θρήνον και αναβιβάσω επί πάσαν οσφύν σάκκον και επί πάσαν κεφαλήν φαλάκρωμα".

Όλοι αυτα τα φαλακρά κρανία δεν ξέρουν τι τους μέλλεται να πάθουν. Θρηνούν χωρίς να το γνωρίζουν ούτε αυτοί ούτε και τα πρότυπά τους. Οι ωδές τους θα γίνουν σε λίγο θρήνος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

H Νεοορθοδοξία έχει "μακράν ουρά", πολύ-πολύ μακράν (για το σημερινό κατάντημα της φαλάκρας, εννοείται και το ξέχασα).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com