10 Ιαν 2010

Τα Θεοφάνεια στο Μόναχο


Φωτογραφία : (από αριστερά) ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας κ. Johannes Friedrich, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μονάχου κ. Reinhard Marx, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Γενικός Πρόξενος Ανδρέας Ψυχάρης.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μόναχο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ετέλεσε το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της ιστορικής Σαλβάτορκιρχε. Μετά το πέρας των ακολουθιών και τον αγιασμό των πιστών μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος με τον κλήρο και το λαό στην αρχαιότερη γέφυρα του ποταμού Ίσαρ που διασχίζει την πόλη του Μονάχου και ετέλεσε εκεί τον αγιασμό των υδάτων του ποταμού.
Στο σύντομο κήρυγμά του τόνισε τη θεολογική σημασία των Θεοφανείων και του αγιασμού των υδάτων Στην ακολουθία του αγιασμού έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Σέρβος πρωτοπρεσβύτερος Slobodan Milunovic και ο Βούλγαρος Πρωτοπρεσβύτερος Georgi Schumov. Παρέστησαν επίσης ο πρεσβύτερος της Κοπτικής Εκκλησία Αιγύπτου π. Deuscoros El Antony και ο πρεσβύτερος της Αιθιοπικής Εκκλησίας π. Feleke Mesfin.
Από βαυαρικής πλευράς παρέστησαν και έκαναν σύντομο χαιρετισμό ο ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μονάχου κ. Reinhard Marx, ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας κ. Johannes Friedrich, ο Νομάρχης Άνω Βαυαρίας κ. Christoph Hillenbrand, εκπρόσωποι της Βαυαρικής Βουλής και ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Christian Ude. Την Πατρίδα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος κ. Ανδρέας Ψυχάρης.
"Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων"

4 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτός ήταν μετέχων στην τέλεση του Αγιασμού των υδάτων. Οι άλλοι ήταν παρακολουθούντες. "Μη μετα Ιουδαίων συνεορτάζειν" και "μη μεθ΄ ετεροδόξων συνευλογείν". Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Όσοι έχουμε ζήσει πολλά χρόνια εκτός Ελλάδος, σε μη Ορθόδοξες χώρες, βλέπουμε κάπως διαφορετικά την παρουσία αλλοδόξων στις Ορθόδοξες εορτές. "Μη και τους έξω κρινούμεν;" Η Ορθόδοξη μαρτυρία είναι η ουσία: από εκεί και πέρα ο "γινώσκων τα κρυπτά των καρδιών" γνωρίζει καλύτερα από μας τις διαθέσεις και την πίστη του καθενός μας, και θα αποδώσει εκάστω.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Μη και τους έξω κρινούμεν;"

Και τους έξω! Αυτούς που παραμένουν αμετακίνητοι στα αλλότρια δόγματα, αν και γνωρίζουν τα Ορθά (: ουκ εαν ορθώς προσενέγκης, ορθώς δε μη διέλης, ήμαρτες;). Για τους άλλους ουδείς λόγος, ουδεμία κρίση.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ολα αυτά εντάσσονται στο πνεύμα του λαικού οικουμενισμού που αμβλύνει το αισθητήριο των πιστών.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com