25 Δεκ 2009

Το video από την επίθεση κατά του Πάπα στο Βατικανό

Ο Γάλλος καρδινάλιος Ροζέ Ετσεγκαρέ υπέστη κάταγμα στο μηρό κατά το επεισόδιο που προκλήθηκε στην έναρξη της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, όταν μια 25χρονη γυναίκα έσπρωξε τον Πάπα Βενέδικτο ρίχνοντάς τον κάτω.
Ο 87χρονος καρδινάλιος εισήχθη στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απολύτως πώς τραυματίστηκε ο Ετσεγκαρέ, καθώς βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον πάπα. «Ίσως να έστριψε απότομα», είπε ο Λομπάρντι.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο, την οποία χαρακτήρισε «ασταθή», είναι η ίδια που είχε επιχειρήσει και πέρσι, και πάλι στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία, να πλησιάσει τον πάπα πηδώντας πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ελβετίδα η δράστης

Η γυναίκα που προσπάθησε χθες να επιτεθεί χθες βράδυ στον ποντίφικα, κατά τη λειτουργία της νύχτας των Χριστουγέννων, στον Άγιο Πέτρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», ονομάζεται Σουζάννα Μαγιόλο και είναι Ελβετίδα.
Κατά την πρώτη ανάκριση, χθες βράδυ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στον πάπα Βενέδικτο τον 16ο, αλλά επιθυμούσε απλώς να του μιλήσει. Η 25χρονη Μαγιόλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», βρίσκεται τώρα σε ειδικό κέντρο, στο εσωτερικό της Αγίας Έδρας, στο οποίο παρακολουθούνται άτομα που παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές.
Όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, πρόκειται για την ίδια γυναίκα που πέρυσι είχε προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τον πάπα σκαρφαλώνοντας στα κιγκλιδώματα, αλλά, αντιδρώντας άμεσα, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πάπα είχαν καταφέρει να την μπλοκάρουν. Ο πάπας είναι καλά στην υγεία του και στις δώδεκα ώρα Ιταλίας, αναμένεται να μιλήσει στους πιστούς, δίδοντας και την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi», δηλαδή, «προς την πόλη και την οικουμένη».
Πηγή: «Καθημερινή» - 25/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com