19 Δεκ 2009

Νέα περιβολή επισκόπου: Κουστούμι


Στη Γενεύη της Ελβετίας, 16 – 19 Δεκεμβρίου 2009, συνεδρίασε για την εκλογή προέδρου η Κεντρική Επιτροπή του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Πρόεδρος εξελέγη ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Αντιπρόεδροι ο Αγγλικανός Επίσκοπος Christopher Hill και η Προτεστάντισσα Παστόρισσα Cordelia Kopsch.
Κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ στις Βρυξέλλες, στις 15.5.2007, το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε. οργάνωσε δεξίωση προς τιμήν του.
Σε στιγμιότυπο από την δεξίωση βλέπουμε εξ αριστερών τον ευρωβουλευτή κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, τον Θεοφ. Επίσκοπο Αχαΐας κ. Αθανάσιο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια που αναδεικνύεται τέτοιες αηδείς και απαράδεκτες προσβολές της Ορθόδοξης παράδοσης μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ;

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Δεν αντέχω να μην σχολιάσω... Κυριακή πρωί και ενόσω δεν βρίσκομαι στην ευχαριστηριακή σύναξη...

Φίλοι μου, «το ράσο δεν κάνει τον παπά»… το λέει ο λαός μας και κάτι ξέρει.
Το ράσο δεν αποτελεί μέρος του δόγματος ούτε κανενός είδους ιερό κανόνα. Είναι εκκλησιαστική παράδοση που μάλιστα δεν αφορά όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Γιατί να στρέφουμε λανθασμένα τα βλέμματα του κόσμου σε τέτοιες διαφοροποιήσεις; Αυτή είναι η ουσία;

Την Καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Tο ράσο βέβαια δεν είναι δόγμα τις πίστεως μας κάτι δηλαδή το αμετάβλητο. Αλλά όσοι νομίζουν, πως καταργώντας το ράσο και ντύνοντας τους ιερείς με μοντέρνα ενδυμασία θα εκσυγχρονισθεί και θα προοδεύσει η εκκλησία, σφάλουν οικτρά. Δεν φταίει το ράσο για τυχόν αποτυχίες και σκάνδαλα των σημερινών κληρικών. Αυτά, αν καταργηθεί το ράσο όχι μόνο δεν θα λιγοστέψουν, αλλά και θα αυξηθούν. Η εκκλησία μας στις μέρες τις πονηρές που ζούμε δεν έχει ανάγκη εξωτερικών μεταρρυθμίσεων, αλλ’ έχει ανάγκη εσωτερικών αλλαγών. Έχει ανάγκη αγίων και εμπνευσμένων κληρικών που θα φορέσουν και θα τιμήσουν το ράσο και θα το κάνουν λάβαρο των πιο ωραίων αγώνων για τη θρησκευτική, ηθική και εθνική αναγέννηση του Γένους μας.
Α.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com