26 Δεκ 2009

Γερμανία - Ο επικεφαλής των Προτεσταντών Ρηνανίας μίλησε σε Ορθόδοξο ναό

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την ονομαστική εορτή της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριαρχου κ.κ. Βαρθολομαίου έλαβε χώρα την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 στους χώρους του Μητροπολιτικού Κέντρου στη Βόννη η ετήσια δεξίωση της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Εξαρχίας Κεντρώας Ευρώπης.
Τη Δοξολογία και τον Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου ακολούθησε ομιλία του Präses (Προκαθημένου) της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ρηνανίας Nikolaus Schneider με θέμα: «Η έννοια του σταυρικού θανάτου του Ιησού».
Στο τέλος της εκδηλώσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης τίμησε τον κ. Schneider απονέμωντας του τον Χρυσό Σταυρό Α΄ Τάξεως της Ι.Μ. Γερμανίας, ευχαριστώντας τον για την πολύπλευρη προσφορά τόσο του ιδίου όσο και της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ρηνανίας στο έργο της Ι. Μ. Γερμανίας
.
Στην εκδήλωση και τη δεξίωση, που ακολούθησε στον αύλειο χώρο, παρέστησαν άνω των διακοσίων προσωπικοτήτων από τον χώρο των Εκκλησιών, της πολιτικής, πολιτιστικής και ακαδημαϊκής ζωής.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ξεχαστήκαμε. Μάλλον θα έπρεπε να στέλναμε, στον Präses της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ρηνανίας, να διαβάσει το "ξεχασμένο άθλημα αληθείας" του δικού μας. Δεν υπάρχει καλύτερη προσέγγιση από αυτή (και αυτόν) για να μάθουμε την "έννοια του σταυρικού θανάτου του Ιησού". Πώς την "πατήσαμε"; Αδιανόητον! Ανεπίτρεπτον!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Μ.Ν

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com