23 Νοε 2009

Οι Αμερικανοί πιέζουν για αιρέσεις και παγανισμό


…….Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ που αφορά τα ελληνικά πράγματα ξεκινάει με αριθμούς: «Υπολογίζεται ότι το 97% των πολιτών αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες ορθόδοξοι. Το υπόλοιπο 3% απαρτίζεται από μουσουλμάνους, ρωμαιοκαθολικούς, προτεστάντες, εβραίους, ορθοδόξους του παλαιού ημερολογίου, μάρτυρες του Ιεχωβά, μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Εσχατων Ημερών (μορμόνοι), σαϊεντολόγοι, μπαχαϊστές, οπαδούς του Χάρε Κρίσνα και ακολούθους των πολυθεϊστικών ελληνικών θρησκειών».
Σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται ότι «άλλες ομάδες, όπως οι σαϊεντολόγοι, οι οπαδοί του Χάρε Κρίσνα και οι ομάδες που ακολουθούν τις πολυθεϊστικές ελληνικές θρησκείες, έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στις “γνωστές θρησκείες”, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων από το 2006 δεν έχει αναγνωρίσει νέες θρησκευτικές ομάδες».
Επιπλέον, οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι «σαϊεντολόγοι και οι ομάδες που ακολουθούν τις πολυθεϊστικές ελληνικές θρησκείες ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μέσω των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών που δημιουργούν. Όμως, δεν έχουν άδεια λειτουργίας ευκτηρίων οίκων. Χωρίς την αναγνώριση που παρέχουν αυτές οι άδειες, οι γάμοι που τελούνται από τους αντίστοιχους θρησκευτικούς ηγέτες δεν αναγνωρίζονται από τον νόμο».
Τέλος, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επανέρχονται στο ζήτημα της αδειοδότησης ευκτηρίων οίκων για τους Έλληνες πολυθεϊστές σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες τους στον Συνήγορο του Πολίτη, τις σχετικές αιτήσεις τους που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και τη στάση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας: «Το 2006 το ελληνικό υπουργείο Παιδείας αντέδρασε στις εκκλήσεις μιας ομάδας πολυθεϊστών δηλώνοντας ότι θα “καθυστερούσε την επίσημη απάντησή του λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας του θέματος”. Από τότε δεν υπήρξε άλλη αντίδραση του υπουργείου σχετικά με το θέμα»……
«ΕΣΠΡΕΣΣΟ» - 22.11.2009

3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Γράφετε ότι Οι Αμερικανοί πιέζουν για αιρέσεις και παγανισμό. Και γιατί να μη το κάνουν; Η νέα αυτοκρατορία απομιμείται (κάκιστα) το Βυζάντιο. Που κι αυτό ξεκίνησε με μια θρησκεία, αλλά μετά, ελέω πάπα, έγινε κοινώς "μπάχαλο". Άσε δε κι αυτό που κάνανε με τις Σταυροφορίες. Κόβει λοιπόν τους δεσμούς με την Ιστορία, γράφει νέα "ιστορία" και προωθεί πάσαν θρησκείαν και πάσαν ... τέλος πάντων. Εδώ ακριβώς μπαίνει και η πολιτική "ορθότητα" (μάλλον, στρεβλότητα): Καμιά σχέση και κανένας δεσμός με το παρελθόν, μόνο "αγάπη δίχως σύνορα"!!!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οι Αμερικανοί να κάνουν τη δουλειά τους και να μας αφήσουν ήσυχους.

Αυτοί ας κυτάξουν να εξοβελίσουν πρωτόγονες και αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως τη βάρβαρη θανατική ποινή και ας αφήσουν τους Ελληνες να κανονίσουν οι ίδιοι τα του οίκου τους.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε λοιπόν οτι οι νεοειδωλολάτρες δεν είναι μόνοι τους και ξεκρέμαστοι. Έχουν γερά ερείσματα στην αμερική. Η πανθρησκεία της Νέας Εποχής που υπηρετούν όχι μόνο τους έβγαλε στην επιφάνεια αλλά και τους στηρίζει.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com