24 Νοε 2009

Οι Παπικοί τολμούν. Άρνηση της «θείας κοινωνίας» σε ανιψιό του Κένεντι υπέρμαχου της άμβλωσης


Άρνηση της «θείας κοινωνίας» σε ανιψιό του Κένεντι υπέρμαχου της άμβλωσης

Η Καθολική Εκκλησία αρνείται τη θεία κοινωνία σε ένα βουλευτή, ανιψιό του προέδρου Κένεντι.
Η Καθολική Εκκλησία επιβεβαίωσε σήμερα ότι αρνείται τη θεία κοινωνία στον Πάτρικ Κένεντι, ανιψιό του δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, επειδή ως βουλευτής (με τους Δημοκρατικούς) υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρόβιντενς Τζέρναλ ο επίσκοπος του Ρόουντ Άιλαντ, Τόμας Τόμπιν, είπε ότι από το 2007 ζήτησε από τον Πάτρικ Κένεντι να μην κοινωνεί.
Ο Πάτρικ Κένεντι είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Τεντ Κένεντι, ο οποίος πέθανε το καλοκαίρι. Εκπροσωπεί το Ρόουντ Άιλαντ στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο θείος του, Τζον Φ. Κένεντι, ήταν ο πρώτος Καθολικός πρόεδρος των ΗΠΑ.
Η δήλωση του Τόμπιν επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει ο ίδιος ο βουλευτής στην ίδια εφημερίδα. Στη συνέντευξη αυτή ο Κένεντι εξήγησε ότι, σύμφωνα με τον επίσκοπο, η προάσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση είναι ασυμβίβαστη με τη θέση της Εκκλησίας.
Ο Τόμπιν πάντως εξέφρασε τη λύπη του που ο βουλευτής δημοσιοποίησε την απόφαση της Εκκλησίας.
Πηγή:"Καθημερινή" με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ- 23/11/2009

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είπαμε, άνευ όρων και ορίων αγάπη, δεν το είπαμε; Τι θα κάνουμε τώρα; Θα λέμε και θα ξελέμε; Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, ο Θεός είναι αγάπη και η αόρατη "εκκλησία" - της αοράτου αγάπης - όλους τους συγχωρεί... αοράτως! Ταλιμπάν θα γίνουμε; "Φασίστας" είναι ο Θεός; Για να συμμαζευτούμε, για σας παρακαλώ.

"... αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού."

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com