2 Νοε 2009

Ισλάμ και σχολεία. Ισλαμιστές ανατίναξαν γυμνάσιο θηλέων στο Πακιστάν


Ισλαμιστές εξτρεμιστές τοποθέτησαν εκρηκτικά σε γυμνάσιο θηλέων στην περιοχή Χάιμπερ, στη ζώνη των φυλών, σήμερα Κυριακή, με αποτέλεσμα το κτίριο να καταστραφεί και να τραυματιστούν τέσσερις κάτοικοι της περιοχής όπου βρισκόταν, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Δυο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κρατικό σχολείο 18 αιθουσών στο χωριό Κάρι Γκαρ κι ένας έφηβος ο οποίος πρόσεχε το κτίσμα αγνοείται και πιθανότατα απήχθη από τους εξτρεμιστές, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
"Ανατίναξαν το σχολείο με δυο εκρήξεις. . . όλες οι αίθουσες κατεδαφίστηκαν", δήλωσε ο Σαφίρ Ούλαχ. "Τέσσερις άνθρωποι σε παρακείμενες κατοικίες τραυματίστηκαν και τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές. Προσπαθούμε ακόμα να μάθουμε τι συνέβη στο αγόρι", είπε ο Ούλαχ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Φαρούκ Χαν, άλλος αξιωματούχος στο Χάιμπερ, επιβεβαίωσε το συμβάν.
Ισλαμιστές εξτρεμιστές, που διατηρούν ισχυρή παρουσία στην ημιαυτόνομη ζώνη των φυλών στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σχολικά κτίρια, κυρίως θηλέων, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν τα τελευταία χρόνια.
Μόνο στην κοιλάδα Σουάτ, καταστράφηκαν σχεδόν 200 σχολεία στην διάρκεια του εξέγερσης των Πακιστανών Ταλιμπάν τα τελευταία δυο χρόνια, στην προσπάθειά τους να επιβληθεί μια ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

«ΕΣΠΡΕΣΣΟ» - 1.11.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com