8 Οκτ 2009

Μουσουλμανικές απόψεις περί γυναικών και πολυγαμίας


Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου «Οι μουσουλμανικές κοινότητες και η πολιτιστική τους ταυτότητα».Οι μουσουλμάνοι ξαναέθεσαν το αίτημα για παρουσία επίσημου ιμάμη και για τη δημιουργία τεμένους και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα.
Ο Dr Μoχάμεντ Χερζολά, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αλαζχάρ και ιμάμης του τεμένους Χουσεϊν στο Κάιρο σε συνέντευξη του στο «Έθνος» 8/10/2009 ανάμεσα σε άλλα τόνισε:
Ερώτηση:
Υπάρχει η άποψη ότι η μουσουλμάνα γυναίκα έχει υποβαθμισμένο ρόλο στην κοινωνία. Είναι αυτό επιταγή από το Κοράνι;
Απάντηση: Οχι πρόκειται για λανθασμένη άποψη. Ο ισλαμισμός έχει δώσει δικαιώματα στη γυναίκα και της δίνει ελευθερία σκέψης και βούλησης. Για παράδειγμα, η γυναίκα, όταν δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον, το εκφράζει, δεν μπορεί να παντρευτεί με το ζόρι, επίσης τα δικαστήρια δίνουν διαζύγιο στις γυναίκες. Ο μουσουλμάνος είναι και πολύ καλός σύζυγος.
Ερώτηση:Η πολυγαμία δεν είναι υποτιμητική για τη γυναίκα; Γιατί δεν ισχύει και αντίστροφα;
Απάντηση: Σας καλώ να σκεφτείτε τι είναι καλύτερο: ένας άντρας να έχει δύο ή τρεις επίσημες συζύγους με δικαιώματα στην κληρονομιά, τη σύνταξη και την περιουσία ή να έχει ερωμένες; Το αντίστροφο δεν ισχύει, γιατί η γυναίκα από τη φύση της δεν είναι φτιαγμένη για να είναι παντρεμένη με πολλούς συζύγους. Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι από τη φύση της η γυναίκα δεν μπορεί να παντρεύεται παραπάνω από έναν άντρα. Δεν μειώνει αυτό τη γυναίκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές γυναίκες δέχονται τον ρόλο της δεύτερης συζύγου παρά να είναι ερωμένες χωρίς γάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com