8 Οκτ 2009

Κύπρου Χρυσόστομος: Ανεπίτρεπτες οι διαμαρτυρίες για το Διάλογο με τους Παπικούς


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ώς προς την διεξαγωγή των Διαλόγων με τους Παπικούς.
Kατά το γεύμα που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προς τιμήν του απερχόμενου Πρέσβη της Σερβίας στην Κύπρο κ. Mirko Jelic, σύμφωνα με το πρακτορείο amen δήλωσε:
«Στη σωστή τους διάσταση έθεσαν τα πράγματα ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης με τις πρόσφατες επιστολές τους αναφορικά με το διάλογο Ορθοδόξων – Ρωμαιοκαθολικών ενόψει της συνάντησης της Κύπρου, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι ο διεξαγόμενος διάλογος έχει αποφασιστεί από τις Συνόδους των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και δεν μπορούν κάποιοι είτε είναι κληρικοί, είτε λαϊκοί, να είναι υπεράνω των Συνόδων. «Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», τόνισε».

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι ο διεξαγόμενος διάλογος έχει αποφασιστεί από τις Συνόδους των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών".

Τώρα, αν του απαντήσει κανείς ότι οι Σύνοδοι έχουν καταντήσει σαν τα πολιτικά κόμματα, όπου οι βουλευτές ψηφίζουν "ναι, σε όλα", όταν η αντιπολίτευση καταθέτει πρόταση μομφής, θα ήταν υπερβολή; Οι απλοί λαϊκοί και οι κληρικοί τι ρόλο παίζουν για τους διαχειριζόμενους τα των ψυχών του λογικού ποιμνίου; Τουλάχιστον, στην πολιτική υπάρχει ψήφος, υπάρχει και η αντιπολίτευση. Στην Εκκλησία τι υπάρχει; Μόνο οι Συνοδικοί επίσκοποι και κανείς άλλος; Σε κανένα δεν λογοδοτούν για όσα κάνουν οι των σημερινών "Συνόδων";

Δεν υποστηρίζω ούτε την ψήφο, ούτε την αντιπολίτευση μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Αλλά όταν γίνονται, αυτά που γίνονται - από τους αποφοίτους των αμερικανικών κολεγίων και των λοιπών πανεπιστημίων - ο λαός του Θεού τι πρέπει να κάνει; Να το "βουλώνει" γιατί δεν είναι "υπεράνω των Συνόδων"; Των συνόδων (με μικρό για να αποφεύγονται τα εισαγωγικά) που τον άφησαν σκόπιμα στα σκοτάδια της θρησκευτικής αμάθειας, πλην της χρονολογικής ακριβείας; Των συνόδων που ...

"Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών", γιατί μου φαίνεται θα εκτραπώ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Θλιβερή συμφωνία βασισμένη στην άγνοια του Μακαριότατου και στη ψευδαίσθηση που τρέφει ότι με τον οικουμενισμό βοηθά την απελευθέρωση της Κύπρου.

Δυστυχώς δεν κατανοεί ότι χαντακώνει το εθνικό μας θέμα με την καταπάτηση του θελήματος του Θεού.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com