18 Οκτ 2009

Συνέλευση κεκλεισμένων των θυρών …

Από 16 μέχρι 23 Οκτωβρίου 2009, στην Πάφο της Κύπρου, διεξάγεται η Συνέλευση της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών.Η συνάντηση της ΜΕΘΔ στην Πάφο είναι η 11η, αφότου άρχισε ο Διάλογος το 1980.Στη συνέλευση, οι εργασίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς δηλαδή την παρουσία του πιστού λαού.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο «amen»: «Η έναρξη της συνάντησης, άρχισε με διαδήλωση διαμαρτυρίας.Οι διαδηλωτές , γυναίκες, ιερείς και μοναχοί, μέλη του Παγκυπρίου Χριστιανικού Ορθοδόξου Κινήματος (ΠΑ.Χ.Ο.Κ), είχαν συγκεντρωθεί με πανό στην είσοδο του ξενοδοχείου «Άγιος Γεώργιος», όπου διεξάγονται οι εργασίες της συνάντησης. Λόγω της παρουσίας των διαδηλωτών τα περίπου 60 μέλη της ΜΕΘΔ δενμετέβησαν στον παρακείμενο ναό του Αγίου Γεωργίου.
Τα πανό μεταξύ άλλων έγραφαν:
«Εάν ξεπουλήσουμε την Ορθοδοξία μας, τότε θα χάσουμε και την Ελευθερία μας», «Αγάπη χωρίς Χριστό δεν είναι αγάπη, αλλά απάτη», «Προδοσία της Πίστεως δεν επιλύει το Κυπριακό», «Τρεις οι τρομερότερες πτώσεις στην Ιστορία:Του Αδάμ, του Ιούδα, του Πάπα».
Επίσης,διένειμαν τετρασέλιδο φυλλάδιο του ηγουμένου της Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους Γεώργιου Καψάνη με κριτικές θέσεις κατά του διαλόγου .
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, που βρισκόταν την ώρα της διαδήλωσης στο ξενοδοχείο, κάλεσε τους ιερείς τη Δευτέρα στο γραφείο του. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Φιλορθόδοξης Ένωσης «Κοσμάς Φλαμιάτος» από την Ελλάδα, ο οποίος είπε στον Αρχιεπίσκοπο «δεν μπορεί μια ειρηνική ομολογία πίστεως να γίνεται αιτία εκτόξευσης απειλών από ένα προκαθήμενο».
Η εργασίες της συνάντησης , που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών,άρχισαν άρχισαν με την «Δοξολογία» και άλλους ύμνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επίσης απαγγέλθηκαν το «Βασιλεύ Ουράνιε» και το «Πάτερ Ημών». Ακολούθησαν ομιλίες από τους συμπροέδρους, Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη και Καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ.
Το ουσιαστικό μέρος
των συζητήσεων θα αρχίσει από τη Δευτέρα πάνω σε προσχέδιο εγγράφου για το πρωτείο του Πάπα στην εκκλησία και στην κοινωνία κατά την πρώτη χιλιετία της αδιαίρετης Εκκλησίας».

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Οι φωτογραφίες δείχνουν λίγους κληρικούς και λαικούς να στέκονται με πανώ διαμαρτυρίας και να συνομιλούν μεταξύ τους ειρηνικά.

Τι ακριβώς ενόχλησε το Μακαριότατο Κύπρου και τους απειλεί με σοβαρές κυρώσεις;

Μήπως οι διαχειριστές του ιστολογίου έχουν πρόσβαση στον Κυπριακό Τύπο για να μας πληροφορήσουν περισσότερα;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com