22 Σεπ 2009

Κύπρος: Όλα έτοιμα για το διάλογο Ορθοδόξων και Παπικών ! !


Σε παρέμβασή του ο καθηγητής κ. Δ. Τσελεγγίδης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον διάλογο με τους παπικούς αναφέρει ότι εκείνο που : «μέ ὁ­δή­γη­σε στήν ἀ­πο­στο­λή αὐ­τῆς τῆς ἐ­πι­στο­λῆς, προ­έ­κυ­ψε ἀ­πό τήν ἐ­πι­κοι­νω­νί­α μου μέ κά­ποι­ους Μη­τρο­πο­λί­τες. Σέ σχε­τι­κή ἐ­ρώ­τη­σή μου πρός Αὐ­τούς, ἄν ἡ Ἐκ­κλη­σί­α τῆς Ἑλ­λά­δος συ­ζή­τη­σε ἐν Συ­νό­δῳ καί ἔ­λα­βε θέ­ση ἔ­ναν­τι τοῦ ἐ­πι­κει­μέ­νου Δι­με­ροῦς Θε­ο­λο­γι­κοῦ Δι­α­λό­γου γιά τό πα­πι­κό πρω­τεῖ­ο, ἀ­πάν­τη­σαν ὅ­τι ἀ­γνο­οῦ­σαν τό ὅ­λο ζή­τη­μα».
Ενώ
ο οικουμενισμός θριαμβεύει στην Εκκλησία της Κύπρου αφού αρκετοί επίσκοποι «τάσσονται σαφώς υπέρ της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου……ενόψει και της συνάντησης της Μεικτής Επιτροπής(ΜΕΘΔ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 16-23 Οκτωβρίου».
Όπως αναφέρει το πρακτορείο amen

Όλα έτοιμα στην Κύπρο για το διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών

Λευκωσία, του Αριστείδη Βικέτου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με ομιλία του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σημαντική, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 11ης ολομέλειας της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου (ΜΕΘΔ), η οποία θα συνέλθει τον Οκτώβριο στην Κύπρο.
Στη συνάντηση της ΜΕΘΔ στην Κύπρο θα πάρουν μέρος 52 μέλη, 26 Ορθόδοξοι και 26 Ρωμαιοκαθολικοί.
Ήδη μεικτή υποεπιτροπή έχει ετοιμάσει προσχέδιο εγγράφου εργασίας από περίπου 15 σελίδες, το οποίο θα τεθεί για συζήτηση στην ολομέλεια της Επιτροπής κατά τις εργασίες της στην Κύπρο, που έχουν θέμα: «Ο ρόλος του Επισκόπου εν τη κοινωνία της Εκκλησίας κατά την πρώτη Χιλιετία».
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος
δεν επιθυμεί στο στάδιο αυτό να προβεί σε δηλώσεις για το θέμα του θεολογικού διαλόγου Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ειδικότερα για την 11η συνάντηση της ΜΕΘΔ, που θα γίνει στην Κύπρο .
«Τις απόψεις μου θα τις διατυπώσω στην Ιερά Σύνοδο», περιορίστηκε να μας πει , όταν επικοινωνήσαμε μαζί του.
Ο κ. Παύλος είναι πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου για Θεολογικά Ζητήματα και διακρίνεται για τις λίαν αυστηρές θέσεις του.
Όταν παλαιότερα, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε στην Ιερά Σύνοδο συζήτηση για τη 10η συνάντηση της ΜΕΘΔ ο Μητροπολίτης Κυρηνείας είχε καταθέσει έγγραφο με πολλές διαφωνίες για το περιεχόμενο του Κειμένου της Ραβέννας.
Ενδεικτικό των απόψεων του είναι άρθρο του τον περασμένο Ιούλιο στην εκκλησιαστική εφημερίδα των Αθηνών «Ορθόδοξος Τύπος», στο οποίο κατέληγε ως εξής: «ο πιστός λαός ουδέποτε θα δεχθεί, πολύ περισσότερο θα ανεχθεί, καινοφανείς ερμηνείες στα θέματα του Δόγματος και του ήθους». Πάντως, ο κ. Παύλος δεν έχει υπογράψει την «Ομολογία Πίστεως» κατά του οικουμενισμού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος πιστεύει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο γνωρίζει πολύ καλά την Ορθόδοξη Θεολογία
, ότι οι φόβοι ορισμένων για τον διάλογο είναι υπερβολικοί και πως η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από τον διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Σχετική με τις απόψεις αυτές του Αρχιεπισκόπου είναι και η εντύπωση, που αποκόμισε, Kύπριος Ιεράρχης μας σε συνάντηση εκτός Κύπρου για τον συμπρόεδρο της ΜΕΘΔ, Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη. «Τα λέγει με μεγάλο σθένος στους Παπικούς», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξω οι προδότες απο την Εκκλησία!

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικουμενιστές έπρεπε μετα τόση επιμονή στην παναίρεση του Οικουμενισμού να είχαν αναθεματιστεί και όχι να συνεχίζουν να συγκαλούν "συνέδρια ματαιότητας"!

Ένας πιστός

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com