11 Αυγ 2009

Το μοναστήρι του Μπόζε και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Η παραπάνω φωτογραφία είναι από παλαιότερες συναντήσεις στο παπικό (οικουμενιστικό) μοναστήρι του Μπόζε. Περισσότερες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.
Στη δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο 2009, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αποφάσισε να στείλει:
Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σάββα Δημητρέα, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στο ετήσιο Συνέδριο Ορθοδόξου Πνευματικότητος, με γενικό θέμα «Ο πνευματικός αγώνας στην Ορθόδοξη Παράδοση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Bose της Ιταλίας, από 9ης ως 12ης Σεπτεμβρίου 2009.
- Δείτε το Πρόγραμμα ημέρας του Συνεδρίου.
Στα Συνέδρια αυτά συμμετέχουν και μοναχοί από Ορθόδοξα Μοναστήρια, όπως της Μονής Πετράκη, της Μονής Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, της Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου, της Μονής Πάτμου, της Μονής Αγ. Αικατερίνης του Σινά, από Μονές του Αγ. Ορους, κ.α.
Όπως αναφέρει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος κατά την κηδεία του Μητροπολίτη Σηλυβρίας Αιμιλιανού που έγινε στο Αίγιο «Ο πατήρ Lino έτρεξε στο Αίγιο από την Ιταλία, από την Μονή Bose, την οποία ο μακαριστός Ιεράρχης επισκεπτόταν συχνά για να διδάξει εκεί την Ορθόδοξη Θεολογία. Η τελευταία του, πρόσφατη δε, επίσκεψη εκεί ήταν τον παρελθόντα Ιανουάριο. Μετέβη στο Bose για να αποχαιρετήσει τους πατέρες της Μονής και για να τους δώσει τις τελευταίες νουθεσίες, επέστρεψε δε στις 30 Ιανουαρίου 2008».
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ
Νέο Οικουμενιστικό ολίσθημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com