9 Αυγ 2009

Συνάντηση Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Νούτσιο του Βατικανού


Όπως ανακοινώθηκε από την Εκκλησία της Κύπρου(churchofcyprus.org.cy/), την Τετάρτη 5.08.2009 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε συνάντηση στη θερινή του κατοικία στην Παφο με τον Νούτσιο του Βατικανού που εδρεύει στα Ιεροσόλυμα και έχει και την πνευματική ευθύνη των Ρωμαιοκαθολικών στην Κύπρο.
Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον Νούτσιο του Βατικανού και τον πατέρα Ουμπέρτο όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και στη συνέχεια να παρακαθήσουν για γεύμα.
Γνωρίζουμε ότι τον προσεχή Οκτώβριο στην Κύπρο συνέρχεται πιθανόν και με την παρουσία του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ η κοινή επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών.
Μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Κύπρου Δ. Χριστόφια στον Πάπα, ο πρωθυπουργός του Βατικανού Καρδινάλιος Περτόνε τόνισε ότι "η Κύπρος
είναι στην πρώτη γραμμή της αποστολής του Πάπα για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη στον κόσμο".
Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος απένειμε στον Καρδινάλιο το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε ότι "
η μικρή Κύπρος είναι έτοιμη να συμμαχήσει με την Αγία Έδρα και να θέσει το μικρό της λιθαράκι στην ευλογημένη προσπάθεια του Αγίου Πατέρα για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την καταπολέμηση της φτώχιας".
Στις συνομιλίες έγινε αναφορά και στο διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο του οποίου, το φθινόπωρο η Εκκλησία της Κύπρου θα φιλοξενήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.
Όλες αυτές οι επισκέψεις δείχνουν και την προετοιμασία που γίνεται για την σύνοδο του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com