5 Ιουλ 2009

H Λουθηρανική “Εκκλησία” Στοκχόλμης εξέλεξε γυναίκα “επίσκοπο”, μητέρα και λεσβία


Η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” 3 /07/2009 γράφει:

Επίσκοπος, μητέρα, λεσβία
Του Γιώργου Αγγελόπουλου gangel@dolnet.gr

Η Εύα Μπρούνε, 55 χρόνων, λεσβία και μητέρα ενός αγοριού, εξελέγη επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Στοκχόλμης. Ακόμη και στην προοδευτική Σουηδία, η εκλογή της προκάλεσε αντιδράσεις.
Όμως οι πιστοί την υποστηρίζουν.
Εύα Μπρούνε. Η νέα επίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Στοκχόλμης
Στα τέλη Μαΐου, η Εύα Μπρούνε εξελέγη επικεφαλής της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Στοκχόλμης με 412 ψήφους έναντι 365 που έλαβε ο αντίπαλός της.
Η Μπρούνε είναι λεσβία, συζεί με τη σύντροφό της, την Γκουνίλα Λίντεν, η οποία είναι επίσης ιερέας, νεώτερή της, και πριν από τρία χρόνια έφερε στον κόσμο τον γιο τους.
Η κατάσταση είναι κάπως ασυνήθιστη και ήδη έχουν κατατεθεί έξι προσφυγές για να ακυρωθεί η εκλογή της. «Οι πολεμικές ήταν προβλέψιμες», λέει η επίσκοπος στην απεσταλμένη της ιταλικής «Λα Ρεπούμπλικα».
«Υπάρχουν ιερείς που παρακολουθούν τις δημοκρατικές εξελίξεις και θέλουν να συμμετέχει και η Εκκλησία. Άλλοι αντιτάσσονται σ΄ αυτές».
Στη Σουηδία, γυναίκες χειροτονούνται ιερείς από τη δεκαετία του 1950. Το 1971, η Μάργκιτ Σαλίν υπήρξε η πρώτη γυναίκα εφημέριος ενορίας.
Έκτοτε υπήρξαν πολλές «ροζ» επισκοπές, περιλαμβανομένης αυτής της Στοκχόλμης, την οποία είχε αναλάβει πριν από δέκα χρόνια η Καρολίνε Κρουκ, που τώρα συνταξιοδοτείται. Όμως οι διακρίσεις συνεχίζονται.
Το παρατηρητήριο ίσων ευκαιριών της κυβέρνησης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ιερείς κερδίζουν περίπου 400 ευρώ λιγότερα από τους άνδρες, ενώ φαίνεται πως υπάρχει και αυτό που αποκαλούμε «γυάλινη οροφή» στην εξέλιξή τους στην εκκλησιαστική ιεραρχία: από τους 14 επισκόπους, οι 12 είναι ακόμη άνδρες.
Έτσι η εκλογή μιας λεσβίας επισκόπου προκάλεσε αντιδράσεις. Επισήμως γίνεται λόγος για νομικά ζητήματα, όμως ο πραγματικός στόχος είναι η Μπρούνε. Αμέσως μετά την εκλογή της δέχθηκε να δώσει συνεντεύξεις στο μεγαλύτερο περιοδικό των γκέι της χώρας, το «QΧ», και στο γαλλικό αντίστοιχό του, το «Τetu». «Η Γκουνίλα είναι ιερέας όπως εγώ», είπε, «και αυτό, πιστεύω, διευκολύνει τη σχέση μας».
Οι δύο γυναίκες είναι καταγεγραμμένες ως ζευγάρι στην κοινότητα και έχουν ευλογηθεί από τη Λουθηρανική Εκκλησία, ανεπίσημα όμως, αφού η Λουθηρανική Σύνοδος θα αποφανθεί το φθινόπωρο σχετικά με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων.
«Από τότε που το σουηδικό κοινοβούλιο άλλαξε τη νομοθεσία για τον γάμο και μετά για τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, πολλά τέτοια ζευγάρια απέκτησαν παιδιά.
Η Εκκλησία δεν μπορεί να αρνηθεί τα μυστήρια στις οικογένειες αυτές», υποστηρίζει ο Λαρς Γκάρντφελτ, ιερέας του Γκέτεμποργκ που εδώ και χρόνια συζεί μ΄ έναν άλλο ιερέα και είναι πατέρας διδύμων.
Ωστόσο υπήρξαν και απειλές εναντίον της Μπρούνε. «Η καινούργια επίσκοπος είναι πολύ ευσεβής, φρόνιμη και φροντίζει τους αδύναμους», απάντησε ον-λάιν ο Κέλβιν από τη συνοικία Φλέμινγκσμπεργκ, την πρώην ενορία της επισκόπου. «Ξέρει να φροντίζει το ποίμνιό της.
Ωστόσο αυτό δεν μετράει για τους έξαλλους. Ας προσευχηθούμε για την Εύα και για την επισκοπή της Στοκχόλμης, που έκανε μια σωστή και θαρραλέα επιλογή».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4524736
Σχόλιο από το blog Κλασσικοπερίπτωση αναφέρει:
ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΝΕΑ"

Αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και στη δικτατορία του σεβασμού της ...διαφορετικότητας, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ "δεν σ΄αφήνουν ν΄αγιάσεις".
Χθές στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" διαβάσαμε τρία άρθρα που εμμέσως ή αμέσως διαφήμιζαν την ομοφυλοφιλία.Στο πρώτο άρθρο υπήρχε εκτενές αφιέρωμα στη νέα ταινία ενός gay παρουσιαστή, στο δεύτερο παρουσιάσθηκε με διθυραμβικώς "ουδέτερο" τρόπο η είδηση ότι επιτέλους επετράπη το ομοφυλοφιλικό sex στην Ινδία και για να ολοκληρωθεί η "τριλογία" της προώθησης της διαστροφής ένα άρθρο για τη λεσβία επίσκοπο και μητέρα.
Στο τελευταίο άρθρο που έξυπνα τοποθετήθηκε στο τέλος αυτής της "τριλογίας",εύκολα διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι προωθείται η νεο-εποχίτικη αναίρεση της απόλυτης αποστασίας που προκαλεί η θανάσιμη αμαρτία της ομοφυλοφιλίας (θυμίζουμε ότι "αμαρτάνω" στην αρχαία ελληνική σημαίνει " εκτρέπομαι του σκοπού μου" ) .
Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι στη προτεσταντική "εκκλησία" η Αποστολική διαδοχή όπως εκφράσθηκε από τους πρώτες αιώνες με την ιερωσύνη, έχει ΔΙΑΚΟΠΕΙ πολύ πριν χειροτονηθούν γυναίκες, ακόμα όμως και ένας σώφρων άθεος θα ανατριχιάσει με αυτή τη θρασεία επιβολή της αντιστροφής της αλήθειας και της νεο-εποχίτικης θολότητας.
Η αλαζονεία των ομοφυλοφίλων έχει ξεπεράσει και εκείνη της γνωστής αλεπούς του Αισώπου που επειδή έκοψε την ουρά της ήθελε να επιβάλλει ως μόδα το αποτέλεσμα της επιλογής της ή της βλακείας της.
Αν κάποιοι συνήθισαν στη κίβδηλη θαλπωρή που προξενεί η ζέστη της χωνεμένης κοπριάς, με γειά τους με χαρά τους, όμως δεν θα μας επιβάλλουν ως φυσιολογική και ευχάριστη συνήθεια την ξάπλα πάνω της.
= ====== ====== ====== ======== ====== ====
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΡΩΤΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΟΙΕΣ “ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ” ΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com