25 Ιουλ 2009

Μόδα οι πολιτικοί γάμοι έξω από εκκλησάκια !!! Κάποιος επιτέλους να βάλει φρένο στον πολιτιστικό κατήφορο.


Ολόκληρες τουριστικές περιοχές Ελλάδος και Κύπρου, διαφημίζονται για την τέλεση πολιτικών γάμων εκτός από τα δημαρχεία, ξενοδοχεία ακόμη και σε διάφορα σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον.
Στην μαρτυρική Κύπρο
γίνονται πολιτικοί γάμοι και σε μουσεία!!!!
Μάλιστα αναφέρουν ότι «τόσο τα εκθέματα ……όσο και η γενικότερη εικόνα …., αποπνέουν ένα παραδοσιακό χρώμα που έχει πλέον χαθεί από την Κύπρο, γι’ αυτό και έχει διαπιστωθεί ότι οι αλλοδαποί που τελούν τους γάμους τους στην Πάφο εντυπωσιάζονται από ένα τέτοιο κλίμα».

Στην Ελλάδα όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ 25/07/2009

Οι Άγγλοι έκαναν την αρχή και τώρα επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για μια διαφορετική εμπειρία

Μόδα οι πολιτικοί γάμοι έξω από εκκλησάκια!

Στην ουρά περιμένουν τα ζευγάρια στη Λίνδο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΦΩΤΟ: ΜΕL ΗΕΝΝΕSΕΥ

«Είναι συγκλονιστικό να παντρεύεσαι σε χώρο όπου ξέρεις ότι από το σημείο αυτό πέρασε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει τον χριστιανισμό», λένε ο Ντέιβιντ και η Αννούσκα που ήρθαν στη Ρόδο από την Αγγλία για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στο προαύλιο της μικρής εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου, στο ομώνυμο γραφικό λιμανάκι της μαγευτικής Λίνδου.
Και δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι που προτιμά το προαύλιο της εκκλησίας για να παντρευτεί. «Μόνο φέτος έχουν τελεστεί μέχρι τώρα 255 πολιτικοί γάμοι και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 620, ενώ πέρυσι είχαν τελεστεί συνολικά 596 πολιτικοί γάμοι», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Λίνδου κ. Παν. Ιδομενέας, που παράλληλα επισημαίνει ότι «η λίστα στο δημαρχείο είναι ατελείωτη και συνεχώς μεγαλώνει».
Η Λίνδος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Άγγλους τουρίστες, που «πάντοτε βρίσκουν τον τρόπο να ξεχωρίζουν και να εντυπωσιάζουν στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις», τονίζει η κ. Μπέβερλι Μόρις- Καφετζή που ειδικεύεται στην οργάνωση εξτρίμ γάμων στη Ρόδο.
Το προαύλιο της εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο είναι ένας μοναδικός χώρος για την τέλεση μόνο πολιτικών γάμων, γιατί οι θρησκευτικοί γάμοι γίνονται και μέσα στην εκκλησία, αλλά μόνο μεταξύ ορθόδοξων χριστιανών. Το εκκλησάκι αυτό χτίστηκε στο σημείο από όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος το 52 μ.Χ. κατά την τρίτη αποστολική περιοδεία του. Η τέλεση πολιτικών γάμων άρχισε πριν από αρκετά χρόνια.
5.000 γάμοι! Σιγά σιγά έγινε μόδα και τώρα τα ζευγάρια περιμένουν στη σειρά για να πάρουν την άδεια από τον Δήμο Λίνδου. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία δέκα χρόνια στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας έχουν γίνει πάνω από 5.000 πολιτικοί γάμοι. «Έχουμε τρεις υπεύθυνους στον Δήμο Λίνδου που ασχολούνται με τους γάμους, γιατί υπάρχει μέρα που γίνονται 6 και 7 τελετές και θα πρέπει να τα προλάβουμε όλα», τονίζει ο δήμαρχος κ. Μανώλης Παλλάς, που ε πολλές περιπτώσεις είναι υποχρεωμένος να σταθεί για πολλή ώρα έξω από την εκκλησία για να διαβάσει τις ευχές σε δύο και τρεις τελετές, τη μία μετά την άλλη! Σημειώνεται ότι ο κάθε πολιτικός γάμος κοστίζει για το ζευγάρι 103 ευρώ και 90 λεπτά που καταβάλλονται στον δήμο για τις άδειες και τα σχετικά παράβολα.
Οι πολιτικοί γάμοι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου αρχίζουν τον Απρίλιο και ολοκληρώνονται στα τέλη Οκτωβρίου.
Οι περισσότεροι είναι μεταξύ ζευγαριών από την Αγγλία, αλλά- όπως λέει ο κ. Ιδομενέας - «το έχουν μάθει και από άλλες χώρες και τώρα έχουμε γάμους με ζευγάρια από την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, ακόμη και τη Ρωσία». Και εκτός από το προαύλιο της εκκλησίας γίνονται πολιτικοί γάμοι στα σκαλοπάτια της Ακρόπολης της Λίνδου, στην παραλία, αλλά ακόμη και στις ταράτσες των σπιτιών τού γραφικού οικισμού, που περιλαμβάνονται σε άλλη «λίστα» του δημαρχείου.
«Ήρθαμε από την Αγγλία μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους μας και παντρευτήκαμε έξω από το εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου. Αυτό άρεσε πολύ σε όλους, γιατί ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία», λέει ο Σιμόν και η Λίζα που είχαν επισκεφθεί τη Λίνδο και τον προηγούμενο χρόνο και επέλεξαν τον χώρο αυτό για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο. Έπειτα από κάθε τελετή ακολουθεί και γεύμα σε ταβέρνα της Λίνδου που τις περισσότερες φορές μετατρέπεται σε ελληνικό γλέντι με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς.
Πάντως πριν από πολλά χρόνια, τη Ρόδο προτιμούσαν για να «ξαναπαντρευτούν» τα νεόνυμφα ζευγάρια από την Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα έθιμο των Ιαπώνων όπου στον τόπο που περνούσαν τον μήνα του μέλιτος πήγαιναν στο δημαρχείο ή σε χριστιανική εκκλησία και τους διάβαζαν μια ευχή. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονταν και ανάλογες τελετές νεόνυμφων ζευγαριών που έρχονταν ομαδικά στη Ρόδο για να «ξαναπαντρευτούν». Τώρα οι Ιάπωνες για τις τελετές αυτές προτιμούν την Ιταλία.
=== ===== ===== ==== ===== ====
Τα λόγια - «Είναι συγκλονιστικό να παντρεύεσαι σε χώρο όπου ξέρεις ότι από το σημείο αυτό πέρασε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει τον χριστιανισμό, λένε ο Ντέιβιντ και η Αννούσκα που ήρθαν στη Ρόδο από την Αγγλία για να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στο προαύλιο της μικρής εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου…..» - δείχνουν το μεγάλο πνευματικό κενό πολλών ανθρώπων.
Κύριοι δήμαρχοι αν δεν σέβεστε τίποτα άλλο, σεβαστείτε τουλάχιστον τον εαυτό σας και το θεσμό που εκπροσωπείτε.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Κύπρος, Οι δήμοι προβάλλουν τους πολιτικούς γάμους και τους τελούν σε μουσεία, ξενοδοχεία και σε σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον.

3 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Οι απόψεις σας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 25/7/2009 13:27

Στη Λίνδο, λοιπόν, στο προαύλιο της μικρής εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου, στο ομώνυμο γραφικό λιμανάκι της μαγευτικής Λίνδου...

Στο σημείο αυτό, από όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος για να κηρύξει τον χριστιανισμό!

Και αυτόν τον χώρο (τον διαλεχτό από τους Άγγλους), τον ιερό χώρο στον οποίον βρέθηκε και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος (στον ιερό χώρο του προαυλίου της εκκλησιάς) η τοπική μας Εκκλησία (ερμαφρόδιτη κι αυτή, όπως και η αγγλική αυτή νοοτροπία για την τέλεση εκεί πολιτικών γάμων) επιτρέπει, χρηματιζόμενη προφανώς, κι αυτή, την τέλεση της ατιμίας αυτής (αφού για την εκκλησία θεωρείται πορνεία ο πολιτικός γάμος)!..

Ερμαφρόδιτοι (πολιτικοί) γάμοι, λοιπόν, στην ανάλογου ήθους τοπική μας Εκκλησία!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4528348

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και φαράγγια ,γκρεμοί και ποτάμια , να πάνε και εκεί!!!


Αναγνώστης

Har είπε...

Θα έλεγα οτι τελικα τυπτει η συνειδηση τον ανθρωπο και θελει καπως να τα μπαλωσει. Ας γινονται οι τελετες (γιατι γάμοι δεν ειναι ) εξω απο τα εκκλησακια, η χαρις του Θεου δεν ειναι μονο μεχρι τους τοιχους,ποιος ξερει τι επιφυλασσει ο Θεός και τελικα μπουν και μεσα για τον κανονικο γαμο

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com