6 Ιουλ 2009

Κύπρος, Οι δήμοι προβάλλουν τους πολιτικούς γάμους και τους τελούν σε μουσεία, ξενοδοχεία και σε σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον.


Από πολιτικούς γάμους «ρεφάρουν» τη χασούρα
Με τα έσοδά τους απαντούν στην κρίση οι Δήμοι
ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ένας ακήρυχτος «πόλεμος» μαίνεται το τελευταίο διάστημα σε τρεις από τους τέσσερις Δήμους της επαρχίας Πάφου, με διεκδικούμενο έπαθλο την περαιτέρω εισροή χρημάτων στα δημοτικά ταμεία από την προσοδοφόρα τέλεση πολιτικών γάμων, η οποία θεωρείται ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σωσίβιο στις δύσκολους αυτούς καιρούς.
Σε μια προσπάθεια να ισοσκελίσουν κατά το δυνατό τις απώλειες από τη μείωση του τουριστικού ρεύματος λόγω της διεθνούς κρίσης που μαστίζει όλα τα σημεία του πλανήτη, οι δημοτικές Αρχές έχουν αποδυθεί το τελευταίο διάστημα σε ενέργειες εμπλουτισμού του προσφερόμενου πακέτου προς τους νεόνυμφους.
Την τέλεση γάμων στα δημαρχεία, ακολούθησαν οι τελετές σε ξενοδοχεία, στη συνέχεια σε σημεία με πολιτιστικό ενδιαφέρον, όπως στην Κάτω Βρύση Γεροσκήπου και τη Βρύση των Πεγειώτισσων και εσχάτως, ακόμη και σε μουσεία.
Η κίνηση ανήκει στον Δήμο Πάφου, ο οποίος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους αρμόδιους του Εθνογραφικού Λαογραφικού Μουσείου Ηλιάδη, το οποίο αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται για την τέλεση πολιτικών γάμων.
Τόσο τα εκθέματα του ιδρύματος, όσο και η γενικότερη εικόνα του, αποπνέουν ένα παραδοσιακό χρώμα
που έχει πλέον χαθεί από την Κύπρο, γι’ αυτό και έχει διαπιστωθεί ότι οι αλλοδαποί που τελούν τους γάμους τους στην Πάφο εντυπωσιάζονται από ένα τέτοιο κλίμα.
Η πρόταση τέλεσης γάμων στο Μουσείο Ηλιάδη προήλθε από τους ενασχολούμενους με τον κλάδο αυτό φωτογράφους της πόλης, δεδομένου ότι ελάμβαναν μηνύματα από τους οργανωτές αυτών των δεξιώσεων ότι οι πελάτες τους επιθυμούσαν κάτι περισσότερο «χαρακτηριστικό» και «εντυπωσιακό» από μια απλή τελετή στο Δημοτικό Μέγαρο ή σε ένα ξενοδοχείο. Πριν μερικές μέρες ο Δήμος Πάφου ενέκρινε την τέλεση των πολιτικών γάμων στο μουσείο αυτό και ήδη οι πρώτοι γάμοι έχουν τελεστεί στο χώρο.
Η κίνηση αυτή του Δήμου Πάφου «απαντά» στην αυξητική τάση που παρουσιάζει η τέλεση πολιτικών γάμων στους Δήμους Γεροσκήπου και Πέγειας, οι οποίοι έχουν μπει τον τελευταίο χρόνο πολύ δυναμικά στο χορό της πολύ προσοδοφόρας αυτής δραστηριότητας προσφέροντας ειδυλλιακές τελετές σε χώρους-αξιοθέατα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ – 06-07-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com