24 Ιουλ 2009

Η Θεία Κοινωνία και οι αιρετικοί

Το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας έχει δύο όψεις. Είναι μυστήριο και θυσία. Μυστήριο, γιατί ο άρτος και ο οίνος με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Κυρίου. Θυσία, γιατί επαναλαμβάνεται αναίμακτα η σταυρική θυσία του Γολγοθά.
Σ΄αυτά έπαψαν να πιστεύουν οι διάφορες αιρέσεις γι΄αυτό βλέπουμε να παίρνουν τέτοιες θέσεις, λόγω της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).
Διαβάζουμε σχετικά:
======== ===== ====== ========
Οι Αγγλικανοί ετοιμάζονται ν' αφήσουν το δισκοπότηρο λόγω γρίπης

Δύο αρχιεπίσκοποι με σημαντική επιρροή στην Αγγλικανική Εκκλησία συνέστησαν σήμερα να διακοπεί η χρήση του δισκοπότηρου κατά τη θεία μετάληψη για να περιοριστεί η διάδοση της νέας γρίπης.
Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς και ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου συνιστούν σε επιστολή που απηύθυναν προς όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας τους να ανασταλεί η χρήση του δισκοπότηρου κατά τη θεία μετάληψη.
Σύμφωνα με την αγγλικανική παράδοση, εκτός από την όστια, ο ιερέας προσφέρει στους πιστούς να πιουν μια γουλιά κρασί από το δισκοπότηρο. Έτσι, στη διάρκεια της λειτουργίας, το δισκοπότηρο περνάει από στόμα σε στόμα.
Όμως το υπουργείο Υγείας «μας συμβούλευσε πρόσφατα ότι, σε περίπτωση πανδημίας, είναι συνετό να πάρουμε προφυλάξεις για να περιοριστεί η διάδοση της νόσου με το να μην μοιράζονται οι πιστοί το ίδιο δοχείο φαγητού ή ποτού», γράφουν οι αρχιεπίσκοποι στην επιστολή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Ίντερνετ.
«Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή, συνιστούμε σ' αυτούς που προσφέρουν τη θεία μετάληψη να διακόψουν τη χρήση του δισκοπότηρου όσο διαρκεί το κύμα της πανδημίας γρίπης», προσθέτουν.
Στους ιερείς που θα ήθελαν παρ' όλα αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν το κρασί, οι αρχιεπίσκοποι συνιστούν να βρέχουν σ' αυτό την όστια πριν την αποθέσουν στα χέρια των πιστών. Η πρακτική αυτή ακολουθείται ευρέως από την Αγγλικανική Εκκλησία της Αφρικής, διευκρινίζουν οι αρχιεπίσκοποι.
Συνιστούν επίσης στους ιερείς να απολυμαίνουν προσεκτικά τα χέρια τους πριν από τη μετάληψη. Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νέα γρίπη, καθώς 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από την ασθένεια αυτή.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4528148&ct=2
===== ======== ===== =====
Η «όστια» ελέω γρίππης γίνεται... βούτημα!!!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=4858806
== ===== ===== ===== ======= ====
Περιορίζουν τη Θεία Κοινωνία

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΛΟΝΔΙΝΟ. Δύο αρχιεπίσκοποι με σημαντική επιρροή στην Αγγλικανική Εκκλησία συνέστησαν να διακοπεί η χρήση του δισκοπότηρου κατά τη Θεία Μετάληψη για να περιοριστεί η διάδοση της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).
Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Γουίλιαμς και ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου συνιστούν σε επιστολή που απηύθυναν μέσω Διαδικτύου προς όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας τους να ανασταλεί η χρήση του δισκοπότηρου κατά τη Θεία Μετάληψη.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=279986&dt=24/07/2009
====== ===== ==== ==== ======
Για τη μετάδοση του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας

"Είναι φοβερό αυτό που ακούγεται τελευταία για τη μετάδοση του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας. Επειδή βγήκε στη φόρα τώρα η νέα γρίπη τους έπιασε πανικός για το μήπως κολλήσουν από την Θεία Μεταλαβιά; 2000 χρόνια υπήρχαν και υπάρχουν χιλιάδες κολλητικές και μεταδοτικές ασθένειες. Ποιός έκατσε να σκεφτεί μήπως... ο προηγούμενος από αυτόν που κοινώνησε είχε μία τέτοια ασθένεια; Και καλά στις εκκλησίες πες οτι έτυχε και δεν πετύχαμε κανέναν άρρωστο πριν από εμάς.
Ο ιερέας που μετά κάνει κατάλυση, δηλαδή καταλύει ότι έχει μείνει μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο; και πιστέψτε με, το καθάρισμα που κάνει τρώγωντας και πίνοντας και το παραμικρό υπόλοιμα Θείου Σώματος και Αίματος είναι συγκλονιστικό! Οι ιερείς λοιπόν των ναών αλλά και περισσότερο των νοσοκομείων τί θα έπρεπε να έχουν πάθει; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έπρεπε κάθε μήνα να νοσούν και από διαφορετική ασθένεια, ενώ στο χρόνο επάνω να έχουν πεθάνει!
Στο Αιγάλεω, στο νοσοκομείο 'ΛΟΙΜΩΔΩΝ', πριν αρκετά χρόνια, είχαν μέσα λεπρούς σε κάθε στάδιο της ασθένειας και πάσης φύσεως άλλης λοιμόδους και κολλητικής ασθένειας αρρώστους. Και οι ιερείς αλλά και ο τότε Μητροπολήτης Νικαίας, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ τελούσαν Θεία Λειτουργία και έπειτα έκαναν ΚΑΤΑΛΥΣΗ. Για πείτε μου, κάθε πόση ώρα θα έπρεπε να νοσούν και να πεθαίνουν εκείνοι οι άνθρωποι; Μήπως όλα αυτά είναι μία τρανή απόδειξη οτι μέσω της Θείς Κοινωνίας ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ; Είναι δυνατόν η Θεία Κοινωνία που είναι ο ίδιος ο Χριστός να μας δίνει αρρώστια; Εάν ποτέ συνέλθουμε από τη υλικολατρική ζωή που ζούμε και εάν καταφέρουμε να ελευθερώσουμε την ψυχή μας από τις πάσης φύσεως αμαρτίες που καθημερινά πράτουμε, τότε θα καταλάβουμε πόσο ΑΝΟΗΤΟΙ και ΑΝΑΞΙΟΙ καταντήσαμε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πηγή: Τρωκτικό
====== ======== ====== ===== =
Η νέα γρίπη ή Α/Η1Ν1 είναι μια ευκαιρία για ομολογία πίστεως.
Όταν προσέρχονται οι πιστοί να κοινωνήσουν χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, τότε θα πρέπει να φοβούνται.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ
Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας. Δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά λυτρώνει και αγιάζει τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com