24 Ιουλ 2009

ΥΠΕΠΘ: Είναι δικαίωμα του Μητροπολίτη να διαλέξει αν το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο ή Λύκειο θα παραμείνει αρρένων ή θα γίνει μεικτό


Αθήνα, 24 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και Θρησκευτικής Αγωγής του Υπ.Ε.Π.Θ. με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου για το σχολικό έτος 2009-2010, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Το περιεχόμενο της εγκυκλίου είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και την εκπαιδευτική νομοθεσία και σκοπό έχει την έγκαιρη και πληρέστερη προετοιμασία του επικειμένου σχολικού έτους 2009-2010.
Επιπροσθέτως, ενισχύει την αυτοδυναμία των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, αφού διευρύνει τις αρμοδιότητες των επιχωρίων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών να αποφασίζουν τελικά οι ίδιοι για την ενδεχόμενη εγγραφή μαθητριών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, εφόσον υπάρξουν σχετικές αιτήσεις.
Κατά συνέπεια, ουδεμία πρόθεση εκ μέρους του Υπ.Ε.Π.Θ. υπάρχει για την μεταβολή του χαρακτήρα των εκκλησιαστικών σχολείων, αλλά αντίθετα, εναπόκειται στην δικαιοδοσία του επιχωρίου Μητροπολίτη εάν το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο ή Λύκειο θα παραμείνει αμιγές αρρένων ή μεικτό σχολείο.
πηγή: alfavita από Θρησκευτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com