5 Ιουλ 2009

Ο «μισογυνισμός» του Χριστιανισμού


Η άγνοια και η προχειρότης έδωσαν και πάλι το “παρών” στον καθημερινό Τύπο. Στο στόχαστρο η δήθεν περιφρόνηση στη γυναίκα ή μάλλον “ο πλέον αντιδραστικός μισογυνισμός” του Χριστιανισμού!
Σε εκτενή αναφορά της “Καθημερινής” (13.6.2009) με τίτλο: “Διαθρησκιακός αντιφεμινισμός” αναφέρεται: “Το γεγονός πως οι γυναίκες απαγορεύεται να εισέλθουν στο ιερό και πως υπάρχει ακόμη σε ισχύ το άβατο του Αγίου Όρους δεν είναι περίτρανη απόδειξη του πλέον αντιδραστικού μισογυνισμού στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία;”
Αντιδραστικός, λοιπόν, ο Χριστιανισμός, η θρησκεία της πιο πλατιάς αγάπης, που κήρυξε τη μεγάλη πνευματική και κοινωνική επανάσταση για την εξύψωση της γυναίκας!
Την ανέβασε πάνω από τους αγγέλους στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μαζί με την Θεοτόκο τιμάται και κάθε γυναίκα. Δεν είναι πια το αντικείμενο της περιφρονήσεως, της εκμεταλλεύσεως, του κορεσμού των παθών.
Ο κάθε άνδρας της εποχής εκείνης, που θα γινόταν Χριστιανός, ατενίζοντας τη μορφή της Παναγίας, μάθαινε ότι οι γυναίκες είναι προσωπικότητες, ατίμητες ψυχές, άξιες σεβασμού, τιμής και αγάπης.
Η πιο πρωτοποριακή διακήρυξη για τα δικαιώματα της γυναίκας έγινε από τον απόστολο Παύλο: “ουκ ένι άρσεν και θήλυ, πάντες γαρ υμείς εις εστε εν Χριστώ Ιησού” (Γαλάτ. Γ΄28).
"ΖΩΗ” – 02-07-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com