1 Ιουλ 2009

Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει 85 δικαστήρια- Σαρία


85 ισλαμικά δικαστήρια - Σαρία (δηλ. δικαστήρια που εφαρμόζουν το ισλαμικό δίκαιο) λειτουργούν στη Μ. Βρετανία ανέφερουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα δικαστήρια, λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό από τα τζαμιά και λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με οικονομικά και οικογενειακά θέματα, σύμφωνα με τις ισλαμικές αρχές.
Τα δικαστήρια λειτουργούν πίσω από κλειστές πόρτες σε ανεξάρτητους παρατηρητές και μη μουσουλμάνους, όπως αναφέρει έκθεση της ομάδας προβληματισμού Civitas.
Σύμφωνα με τον συντάκτη της έκθεσης, επιστήμονα Denis MacEoin, τα δικαστήρια μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικά νομικά πρότυπα για τους μουσουλμάνους και μη μουσουλμάνους πολίτες.
Πέντε δικαστήρια από αυτά , τα οποία υπήρχαν προηγουμένως, αναγνωρίζονται από το βρετανικό δίκαιο.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων Σαρία είναι έγκυρες όταν όλα τα μέρη αναγνωρίζουν το δικαστήριο.
Πηγή:http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article2802217.ece/Groot-Brittannie_heeft_85_shariarechtbanken.html
Αρκετές ισλαμικές χώρες έχουν θεσπίσει νέα ποινική νομοθεσία με βάση τη Σαρία.Έτσι, άνοιξαν την πόρτα για την επιβολή θανατικής ποινής, βασανιστηρίων και άλλων σκληρών, απάνθρωπων και ταπεινωτικών ποινών. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν υπογράψει και επικυρώσει πολλά διεθνή νομικά κείμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com