30 Ιουν 2009

Ας ακούσουμε τι δηλώνουν οι Οικουμενιστές


Ο αγώνας κατά του Οικουμενισμού αποτελεί οπωσδήποτε μια συγκεφαλαίωση του όλου αντιαιρετικού αγώνος αλλά και μια αντίσταση κατά της σχιζοφρενούς πορείας του συγκρητισμού.
Όπως είναι φυσικό οι ορθόδοξες αυτές θέσεις θα έχουν τις αντιρρήσεις- αν και ορθότερα πολεμική-όπως και έγινε με το προσφάτως δημοσιευθέν κείμενο «Ομολογίας Πίστεως κατά του Οικουμενισμού». Λέχθηκε, λοιπόν, πως όλα γίνονται με ορθόδοξο πνεύμα,πνευματική υπευθυνότητα και κανονική ακρίβεια (ή έστω Οικονομία).
Επίσης υποστηρίχθηκε ότι οι Ιεροί Κανόνες δεν απαγορεύουν την συμπροσευχή με ετεροδόξους αλλά μόνον την συλλειτουργία. Ακόμη θεωρούνται οι διάλογοι από τους υποστηρικτές τους ως βασικό είδος ιεραποστολής (;!).
Το ηχητικό αρχείο (σε μορφή WMA) και το Βίντεο που ακολουθούν περιλαμβάνουν την παρουσίαση συντόμων συνεντεύξεων, υποστηρικτών των παραπάνω θέσεων.
Αυτές λήφθηκαν από τον π. Πέτρο Heers, ως δημοσιογράφο Αμερικανικού περιοδικού, και παρουσιάστηκαν στην Θεολογική ημερίδα: «Η Ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και το Π.Σ.Ε.». Ο π. Πέτρος είναι Αμερικανός προσήλυτος στην Ορθοδοξία (όχι όμως από τους διαλόγους…).
Αξίζει να ακούσουμε μέχρι τέλους για να πληροφορηθούμε τι δηλώνουν οι θιασώτες της Οικουμενικής Κίνησης και ο καθένας ας εξάγει τα συμπεράσματά του.

Στο Β’ Μέρος του αρχείου ακολουθεί εισήγηση του Αρχ. Σαράντη Σαράντου.
Για να δείτε την εισήγηση σε video πατήστε στην φωτογραφία που ακολουθεί. Σε περίπτωση που δεν ενεργοποιείται αμέσως περιμένετε ώστε να “κατέβει” όλο και κατόπιν ενεργοποιείστε το.
Για να ακούσετε την εισήγηση κάντε κλίκ εδώ

Για να δείτε το Βίντεο κάντε κλίκ εδώ

Πηγή: Αντιαιρετικό Εγκόλπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com