26 Ιουν 2009

«Πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια» (Ψαλμ. 95, 5)

Η θεά Κάλι των ινδουιστών είναι το ίδιο δαιμόνιο που λατρευόταν από τους ανθρώπους της Χανάαν και της Καρθαγένης.
Σε όλα τα παγανιστικά πάνθεα η δαιμονική υφή των παγανιστικών θεοτήτων είναι εμφανής.
Η Κάλι παρουσιάζεται ως γυναίκα μελαμψού χρώματος, με μακριά μαλλιά και τέσσερα χέρια. Στο ένα της χέρι κρατά το ξίφος, στο δεύτερο, το κομμένο κεφάλι του γίγαντα, ενώ με τα άλλα δύο ενθαρρύνει τους πιστούς της.
Τα ενώτιά της είναι δύο πτώματα και φορά ένα περιδέραιο από ανθρώπινα κρανία. Μοναδικό της ένδυμα είναι μία πλατειά ζώνη η οποία αποτελείται από δύο σειρές κομμένων χεριών.
Η γλώσσα της κρέμεται, τα μάτια της είναι κόκκινα όπως των μεθυσμένων, ενώ το πρόσωπο και το στήθος της είναι γεμάτα αίμα. Η θεά παριστάνεται συνήθως όρθια με το ένα πόδι πάνω στο γόνατο και το άλλο πάνω στο στήθος του Σίβα.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αποδιώχνουν το «κακό» με προσφορές

Πιστοί της θεάς Κάλι, της πανίσχυρης θέας της δύναμης των ινδουιστών, στήνουν αυτοσχέδια παράσταση στους δρόμους της πόλης Χαϊντερμπάντ, πρωτεύουσας του κρατιδίου Άντρα Πραντές στην Ινδία.
Συμμετέχουν σε θρησκευτικές γιορτές οι οποίες διαρκούν έναν ολόκληρο μήνα και χαρακτηρίζονται από προσφορές τροφίμων στη θεά ώστε να αποτραπεί το «κακό», ιδίως οι φυσικές καταστροφές και οι ασθένειες κατά την περίοδο των μουσώνων.

Πηγή: ΒΗΜΑ - 26/06/2009

Έκοψε τη γλώσσα της για ...να κατευνάσει τη θεά Κάλι

Μια γυναίκα έκοψε τη γλώσσα της για να κατευνάσει την ινδουιστική θεά Κάλι σε ναό του Ουταρασάλ στη βόρειο Ινδία. Η Λακσμί Ντεβί, 36 χρόνων, μουγκή πια, μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο όταν έκοψε τη γλώσσα της μέσα στον ινδουιστικό ναό της πόλης Τανακπούρ, 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Νέου Δελχί.
Η γυναίκα δεν είχε παιδιά και πριν από χρόνια πήγε στο ναό και ικέτευσε τη θεά να της χαρίσει παιδιά και εκείνη θα θυσίαζε στη χάρη της μια κατσίκα, εάν εκπληρωνόταν η επιθυμία της. " Η γυναίκα απέκτησε τελικά δύο παιδιά αλλά αναγκάσθηκε να κόψει τη γλώσσα της γιατί δεν μπόρεσε να προσφέρει στη θεά την κατσίκα που της είχε υποσχεθεί.
Πιθανότητα το ζευγάρι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ή να βρει μια κατσίκα και να τη θυσιάσει.
Ερευνούμε το θέμα", δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς του τμήματος της Τανακπούρ. Η θεά Κάλι, σύμφωνα με τη ινδουιστική μυθολογία είναι αυτή που νικά το κακό, αλλά απαιτεί αιματηρές θυσίες και παλαιότερα ήταν παράδοση οι ανθρωποθυσίες, αλλά με την πάροδο των χρόνων η πρακτική ατόνησε.
Ωστόσο ακόμα γίνονται ανθρωποθυσίες, όπως πριν από λίγες εβδομάδες όταν ένας άνδρας στο Ουτάρ Πραντές έκοψε το λαιμό του 4χρονου γιου του, λέγοντας ότι είδε όραμα με τη θεά Κάλι να του ζητά μια ανθρώπινη θυσία.
Πηγή:
otenet.gr
Κοριτσάκι με δύο πρόσωπα λατρεύεται ως μετενσάρκωση θεάς στην Ινδία
http://www.msnbc.msn.com/id/24012024/wid/11915773?GT1=31037
Οι κάτοικοι τον χωριού της μικρής Λάλι προσφέρουν δώρα για να πάρουν την ευλογία της
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Αναστάτωση - αλλά, παραδόξως, ευχάριστη... - έχει προκαλέσει σε ένα χωριό της Ινδίας μια φοβερή τερατογένεση. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι με δύο πρόσωπα το οποίο οι κάτοικοι λατρεύουν γιατί θεωρούν ότι είναι μετενσάρκωση μιας θεάς του ινδουισμού.
Κάθε μέρα την επισκέπτονται στο σπίτι της, της φιλούν τα πόδια και της προσφέρουν χρήματα και δώρα για να πάρουν την «ευλογία» της.
Η μικρή Λάλι, η οποία γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου, πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κρανιοπροσωπικής ανωμαλίας, όπου σε ένα κρανίο έχουν διαμορφωθεί δύο πρόσωπα. Με λίγα λόγια, όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της Λάλι είναι διπλά (έχει τέσσερα μάτια, δύο μύτες και τέσσερα χείλη), εκτός από τα αφτιά της, που είναι δύο.
«Η κόρη μου είναι καλά, όπως κάθε άλλο παιδί» δήλωσε ο 23χρονος πατέρας της Βϊνοντ Σινγκ, ο οποίος είναι αγράμματος αγρότης. Όπως διαβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του νοσοκομείου στο οποίο γεννήθηκε το κοριτσάκι, «φαίνεται ότι έχει μια κανονική ζωή, χωρίς αναπνευστικά προβλήματα (...) Πίνει γάλα και από τα δύο της στόματα, ενώ ανοιγοκλείνει και τα τέσσερα μάτια της ταυτόχρονα».
Σε πολλά χώρια της ινδικής υπαίθρου επικρατεί μια βαθιά δεισιδαιμονία, με αποτέλεσμα το δύσμορφο κορίτσι να θεωρείται η μετενσάρκωση της θεάς Ντούργκα - πιο γνωστής με το όνομα Κάλι -, η οποία συνήθως απεικονίζεται με τρία μάτια και πολλά χέρια.
Από την ημέρα που γεννήθηκε περίπου 100 άνθρωποι επισκέπτονται τη Λάλι κάθε μέρα στο σπίτι της, προκειμένου να της αγγίζουν τα πόδια της και να της προσφέρουν χρήματα από τα πενιχρά έσοδα τους.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του νοσοκομείου, το μικρό κορίτσι άρχισε να λατρεύεται ήδη από τις πρώτες οκτώ ώρες της ζωής του.
Παράλληλα, ο αρχηγός του χωριού αυτού, που βρίσκεται 40 χλμ. ανατολικά της ινδικής πρωτεύουσας, Νέο Δελχί, δήλωσε ότι σχεδιάζει να χτίσει έναν ναό αφιερωμένο στη θεά Ντούργκα, «προκειμένου οι γονείς να μπορέσουν εκεί να δείχνουν και να φροντίζουν την κόρη τους».
Οι γονείς της Λάλι παντρεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 2007 και το κοριτσάκι είναι το πρώτο τους παιδί.
Όπως δήλωσε ο πατέρας της, την πήγε σε ένα νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, όπου οι γιατροί πρότειναν το μωρό να υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα εσωτερικά του όργανα. Ο ίδιος όμως δεν το έκανε, εκτιμώντας ότι δεν είναι αναγκαίο.
Πηγή: Το Βήμα, Τετάρτη 9 Απριλίου 2008, σελ. Α21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com