19 Μαΐ 2009

Σε εφαρμογή το «σχέδιο Πελαργός»


Όσο θα πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο τόσο διάφοροι κύκλοι που προωθούν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών από το Δημοτικό θα επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα.
Πάντα «εντελώς τυχαία» φυσικά εμφανίζεται ταυτόχρονα και μια έρευνα για το ότι οι νέοι έχουν ολοκληρώσει τις σεξουαλικές τους σχέσεις από μικροί.
Την προηγούμενη φορά οι έρευνες αυτές προηγήθηκαν των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου. (Βλέπε προηγούμενη ανάρτηση "Προπαγάνδα από τα Μ.Μ.Ε. για την καθιέρωση του μαθήματος Σεξουαλικής Διαπαιδαγωγήσεως. Στο στόχαστρο Θρησκευτικά και Γεωγραφία"

Σήμερα η εφημερίδα το «Έθνος» 19/05/2009 αναφέρει :

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το Δημοτικό


Αλλαγές και στο δημοτικό σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Σκοπεύει να προωθήσει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών από την Πέμπτη Τάξη του Δημοτικού
Αλλαγές και στο δημοτικό σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας που σκοπεύει να προωθήσει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών από την Πέμπτη Τάξη του Δημοτικού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί νέο εκπαιδευτικό υλικό.
Χρειάζεται προσοχή και ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το μάθημα τονίζουν οι ψυχολόγοι.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=3698794

Η εφημερίδα «Καθημερινή» 19/05/2009 παρουσιάζει έρευνα για τις σεξουαλικές σχέσεις των νέων :

Στην ηλικία των 15 η γνωριμία των εφήβων με το σεξ
Μέχρι την ηλικία των 15 ετών έχουν ολοκληρώσει τις σεξουαλικές τους σχέσεις οι μισοί σχεδόν από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους στο νομό Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε σε ημερίδα με θέμα «Προβλήματα εφηβικής ηλικίας» την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ.
Το ποσοστό των εφήβων που δήλωσαν ότι είχαν έναρξη των σεξουαλικών τους επαφών ήταν αρκετά υψηλό (48%). Οι μισοί σχεδόν από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους δήλωσαν έναρξη της σεξουαλικής τους δραστηριότητας μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
Συγκεκριμένα το 18,3% είχε σεξουαλική επαφή πριν τα 14, το 30,9% στα 15, το 33,3% στα 16, το 13,41% στα 17, το 2,8% στα 18 και το 1,2% στα 19. Οι περισσότεροι από αυτούς (ποσοστό 37,2%) είχαν έναν μόνο ερωτικό σύντροφο ενώ ποσοστό 15% είχε 6 ερωτικούς συντρόφους. Το 10,6% είχαν κάνει χρήση αλκοόλ ή εξαρτησιογόνου ουσίας πριν κάνουν σεξ.
Όσον αφορά την αντισύλληψη το 21% δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα αντισυλληπτικό μέσο, το 76% χρησιμοποίησε προφυλακτικό, το 2,1% αντισυλληπτικά και το 3,7% τη διακεκομμένη συνουσία. Από τους σεξουαλικά ενεργούς εφήβους το 64% δήλωσε ότι έχει καπνίσει, το 95,5% ότι έχει κάνει χρήση αλκοόλ, το 82,9% ότι έχει ενημέρωση για το AIDS.
Στην έρευνα την οποία εκπόνησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Μαγδαλινή Πατσεάδου, έλαβαν μέρος 523 μαθητές (294 κορίτσια και 228 αγόρια) από 11 λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης ενώ σκοπός της ήταν η καταγραφή των διαφόρων παραμέτρων της σεξουαλικής συμπεριφοράς του μαθητικού πληθυσμού και η διερεύνηση της επίδρασης άλλων παραγόντων στην έναρξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
«Συνυπολογίζοντας την επίδραση άλλων παραγόντων βρέθηκε ότι η έναρξη σεξουαλικής δραστηριότητας των εφήβων επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία, τον τύπο του λυκείου και το κάπνισμα. Τα αγόρια, οι έφηβοι που φοιτούσαν σε επαγγελματικό λύκειο και οι μαθητές που κάπνιζαν είχαν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα» ανέφερε η κ. Πατσεάδου.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/05/2009_280082
Από τας αντιδράσεις μας θα εξαρτηθεί, εάν τα προαναφερόμενα σχέδια θα πραγματοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com