18 Μαΐ 2009

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:Τα πάντα σχεδιασμένα από χρόνια.


Το ιστολόγιο «Ας μιλήσουμε επιτέλους» αναδημοσιεύοντας την ανάρτησή μας «Διαμαρτυρία Γονέων και Εκπαιδευτικών προς τον Υπουργό Παιδείας για τη Σεξουαλική Αγωγή» έγραψε:
«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας τέθηκε ως θέμα προς εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και τον υπουργό κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Η συγκεκριμένη θέση-απόφαση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο παιδαγωγικό γίγνεσθαι της χώρας και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως από γονείς οι οποίοι φοβούνται για το αποτέλεσμα του νέου πειραματισμού του νέου υπουργού, στην πολύπαθη σύγχρονη Ελληνική Παιδεία, όπου είθισται τα παιδιά και οι νέοι γενικότερα να χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα στην εφαρμογή "νέων" (νεοεισχθέντων) εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών.
Δεν γνωρίζουμε που αποσκοπεί ο νεωτερισμός που προσπαθεί να εισάγει ο κύριος υπουργός, αλλά υποθέτουμε πως κύριο μέλημά του είναι να μην υπάρξει έστω και ένα παιδί που θα τραυματισθεί ψυχολογικά από την εκπαίδευση επί σεξουαλικών θεμάτων. Με παρόμοιο σκεπτικό γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί από τα Γρεβενά απέστειλαν μία επιστολή, προς τον κύριο Σπηλιωτόπουλο, όπου εκφράζουν τις βαθύτατες ανησυχίες αλλά και τους φόβους τους για την πιθανότητα (σοβαρότατη) να υπάρξουν εκτρωματικά αποτελέσματα αυτής της θεματικής ενότητας εκπαίδευσης, τα οποία και θα καταστρέψουν τις ευαίσθητες ψυχές των ανήλικων αυτών παιδιών».
http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_3219.html
=================================


Εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι: Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (9/5/2009) προαναγγέλλει απλώς τα σχέδια του ΥΠΕΠΘ σχετικά με την εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία.
Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Έθνος» 8/11/2008 ο συγγραφέας των βιβλίων κ. Θάνος Ασκητής «Τα βιβλία πήραν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και έπειτα τον δρόμο της εκτύπωσης. Ο διαγωνισμός για τη συγγραφή τους προκηρύχθηκε πριν από δύο χρόνια από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας..».
Τα πάντα λοιπόν είναι σχεδιασμένα από χρόνια και απλώς ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή όπως πιστεύουν για να τα παρουσιάσουν.
Διαβάστε τη διαμαρτυρία:
Διαμαρτυρία Γονέων και Εκπαιδευτικών προς τον Υπουργό Παιδείας για τη Σεξουαλική Αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com