7 Μαρ 2009

Το Βυζάντιο δεν χωράει στην Ευρώπη. Το σχέδιο για το "Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας".


Επιτροπή εννέα ιστορικών και μουσειολόγων, υπό τον γερμανό καθηγητή Χανς Βάλτερ Χούτερ, παρουσίασε στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έκθεση "Σκεπτικό για ένα Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας".
Σύμφωνα με τον καθηγητή "σκοπός του Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους Ευρωπαίους όλων των γενεών να μάθουν περισσότερα για την ιστορία τους προκειμένου να συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της Ευρώπης, σήμερα και αύριο.Πρέπει να αναδειχθεί το μεγάλο βάθος της ευρωπαϊκής ιστορίας ώστε να γίνει κατανοητή η πρόσφατη ιστορία και το παρόν.
Στο Σπίτι θα αναδεικνύεται τόσο ο πλούτος όσο και οι κοινές ρίζες της. Θα είναι ο χώρος στον οποίο θα ζωντανεύει η ευρωπαϊκή ιδέα".

Η δημιουργία του"Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας" ήταν μέσα στις προγραμματικές προτάσεις του Προέδρου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ που είχε ομόφωνα αποδεχθεί το Προεδρείο.Η έκθεση διαδιβάστηκε στην Επιτροπή Πολιτισμού. Το Προεδρείο θα πάρει μια απόφαση επί της αρχής πριν από το τέλος του έτους.
http://www.europarl.gr/
Σαν τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν με τους Γάλλους, τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους ΄Ελληνες μοιάζει.Μόνο που αυτό δεν είναι ανέκδοτο και δεν συμμετέχουν καν΄Ελληνες:ένα μουσείο που θα λέγεται το Σπίτι της Ευρωπαικής Ιστορίας ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και φαίνεται ότι η αρχαία Ελλάς και το Βυζάντιον δεν "χωράει" στις αίθουσές του.΄Ετσι ξεκινάει το άρθρο της στον Κόσμο του Επενδυτή σήμερα 7/3/2009 η έγκριτη Αλεξάνδρα Ράπτη και Μπράβο της.
Πηγή:enimerwsi-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com