21 Μαρ 2009

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να δημιουργήσει το δικό της ομοσπονδιακό κανάλι.


Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να καθιερώσει το ορθόδοξο ομοσπονδιακό κανάλι, είπε ο Μητροπολίτης Καλούγκα και Μπόροφσκ Κλήμης σε μια συνέντευξη προς την εφημερίδα «Ιζβέστια».
«Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τα ομοσπονδιακά κανάλια, δημιουργώντας ταινίες και εκπομπές με εκκλησιαστικά θέματα. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι σήμερα η Εκκλησία έχει κάποια εμπειρία για τη δημιουργία ενός πλήρους ομοσπονδιακού εκκλησιαστικού καναλιού», - είπε ο Μητροπολίτης Κλήμης, απαντώντας στην ερώτηση αν μπορεί η Ρωσική Εκκλησία να δημιουργήσει ένα κανάλι στο προσεχές μέλλον.
«Έχουμε τους εκκλησιαστικούς ανθρώπους με επαγγελματική εμπειρία στά κοσμικά μέσα ενημέρωσης,καθώς και εμπειρία εργασίας στην τηλεόραση,που κατανοούν τις ιδιαιτερότητες της τηλεοπτικής μορφής».
Ένα παράδειγμα για το πώς θα λειτουργήσει ένα εκκλησιαστικό κανάλι, μπορεί να γίνει το κανάλι «Κουλτούρα».
Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία με την Εκκλησία, πραγματοποιούνται πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ (π.χ., «Ζολοτοϊ Βίτιαζ», «Οικογένεια της Ρωσίας», «Συνάντηση»),στα οποία παρουσιάζονται ταινίες με υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.
«Αυτές οι ταινίες είναι καλές, αλλά σήμερα δεν τις δείχνουν στην τηλεόραση, γιατί δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό με ταινίες βρώμικου περιεχομένου που πλημμύρισαν την οθόνη. Η δημιουργία ενός Ορθόδοξου καναλιού θα βοηθήσει τους δημιουργούς αυτών των ταινιών να δείξουν στο ευρύ κοινό των τηλεθεατών αξιοσημείωτα κινηματογραφικά έργα που φέρνουν στη ζωή του ανθρώπου την αγάπη και την καλοσύνη».
ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΤΙΝΩΝ
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αναδιοργανώθηκε μετα από τόσα χρόνια διωγμών.Έχει ραδιόφωνα και μικρά τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα θα αποκτήσει και ομοσπονδιακό κανάλι παγκοσμίου λήψεως.
Το ίδιο έχουν κάνει και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία από χρόνια έχει ραδιόφωνα και τηλεοπτικό κανάλι παγκοσμίου εμβέλειας μεσω ίντερνετ και δορυφόρων. Το ίδιο συμβαίνει και με την Εκκλησία της Αλβανίας.
Η Εκκλησία της Ελλάδος ελεύθερη χρόνια και δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει ούτε την περιουσία της.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.
Όπως οι :
Λυχνος TV . Ορθόδοξος τηλεοπτικός σταθμός της Μητρόπολης Πατρών που μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου.
4Ε TV . Ελληνικός Ορθόδοξος Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός που εκπέμπει στην Μακεδονία- Θράκη, και μέσω του Ηellas sat δορυφορικά σ΄ολόκληρο τον κόσμο αλλά και μέσω διαδικτύου.
Μάλιστα τελευταία πήρε έγκριση μετάδοσης ψηφιακής εκπομπής προγράμματος.
Είναι δηλ. μέσα στους 42 τηλεοπτικούς σταθμούς που πέρασαν στην ψηφιακή εποχή. Μπράβο στον υπεύθυνο αρχιμ. Θεόφιλο Ζησόπουλο και την Αδελφότητα Λυδία, που φρόντισαν ο σταθμός να αναβαθμισθεί σωστά.
"Αρκεί εις άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον δήμον αναμορφώσασθαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com