1 Μαρ 2009

Αυξάνουν οι καρποί της σεξουαλικής αγωγής.


Όλοι όσοι ενέκριναν το βιβλίο ιστορίας της Στ΄Δημοτικού αλλά και όλα σχεδόν τα καινούργια βιβλία, επιστρέφουν δριμύτεροι με την σεξουαλική αγωγή από το δημοτικό!!!!
Ας δούμε κάποιες ειδήσεις από μια χώρα που από χρόνια διδάσκεται η σεξουαλική αγωγή στα μικρά παιδιά.


Το «κορίτσι» του Σαββατοκύριακου
Μια μαθήτρια 15 χρόνων κατόρθωσε να συγκεντρώσει 15.600 ευρώ μέσα σε διάστημα δύο μηνών εξασκώντας το αρχαιότερο των επαγγελμάτων αλλά μόνο κάθε σαββατοκύριακο, μετέδωσαν την Πέμπτη τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Το δραστήριο νεαρό κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε για ευνόητους λόγους, σταμάτησε τις «ενασχολήσεις» του σαββατοκύριακου όταν ένας καθηγητής του σχολείου που φοιτούσε στο Νότιο Σιλντς, κοντά στο Νιουκάστλ, βρήκε μέσα στη μαθητική της τσάντα προφυλακτικά, λιπαντικά και λεπτομέρειες του γραφείου με το οποίο συνεργαζόταν.
Το Νοέμβριο, η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι της 8.000 στερλίνες σε μετρητά κρυμμένα σε μια γωνία της σοφίτας. Η μαθήτρια κέρδιζε 1.700 λίρες την εβδομάδα.
Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αποκαλύφθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε να κατασχεθούν όλα τα χρήματα που ανακαλύφθηκαν. Η δικαιοσύνη θα λάβει αργότερα οριστικές αποφάσεις για την υπόθεση.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 44χρονο άνδρα και μια 46 χρονη γυναίκα ως υπόπτους για εμπλοκή σε κύκλωμα πορνείας αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77891
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&tag=9283&pubid=2532763
Ανήλικες μητέρες
Ανησυχητική αύξηση έχει σημειώσει ο αριθμός ανύπανδρων μητέρων το τελευταίο διάστημα στην Βρετανία και όλα δείχνουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να μειώσει τα ποσοστά κατά 50% μέσα στο επόμενο έτος μάλλον αποτελούν ευσεβή πόθο. Στο μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων η ηλικία της μητέρας δεν ξεπερνούσε τα 15 έτη. Οι ειδικοί επισημαίνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ισχυρότερης ενημερωτικής εκστρατείας στα σχολεία.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77866
2 ανήλικοι διεκδικούν την πατρότητα του μωρού του 13χρονου.
Ανήλικα αγόρια διεκδικούν την πατρότητα της μικρής Μεισι Ροξάν. Είναι το μόλις μιας εβδομάδας μωρό που έγινε γνωστό από τον 13χρονο πατέρα της Αλφι Πάτεν και την 15χρονη μητέρα της Σαντέλ.Ο 16χρονος Ριταρντ Γκουντσελ και ο 14χρονος Τάιλερ Μπάρκερ, ισχυρίζονται ότι έκαναν έρωτα με την ανήλικη μητέρα πριν από εννέα μήνες. Μετά απ΄αυτό ο 13χρονος θέλει να υποβληθεί σε τεστ DNA αν και νωρίτερα είχε δηλώσει: «Ρωτησα στην Σαντέλ αν είμαι ο πατέρας του παιδιού. Απάντησε “ναι” και την πιστεύω».Από την άλλη ο πατέρας του θέλει να κερδίσει χρήματα από αυτή την υπόθεση και για να το καταφέρει προκάλεσε τους δημοσιογράφους φορώντας μάσκα και φέροντας ένα πανό που έγραφε «όχι σχόλια, καλέστε τον Μαξ», τον άνθρωπο που είναι γνωστός για τις συνεντεύξεις του, έναντι μεγάλων αμοιβών. Στην Βρετανία, το ποσοστό των ανήλικων κοριτσιών που κάνουν παιδιά είναι υψηλό και πολλά από αυτά ζουν με κρατικά επιδόματα.
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=92&news_id=34927
ΣΧΟΛΙΑ
Ο πρόεδρος του «Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου» και στενός συνεργάτης του κ. Θάνου Ασκητή, κ. Ζήσης Παπαθανασίου, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Schoolήκι το 2005 δήλωσε :
"Από ποια ηλικία θα ξεκινούσατε εσείς το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία;

Η δική μας πρόταση ήταν να ξεκινήσουμε απ' το Λύκειο.

Πρώτη Λυκείου;

Από οποιαδήποτε τάξη, αρκεί να προλαβαίναμε τις ασθένειες και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες."


ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ;
Ανάλογη αγωγή όμως παίρνουν τα παιδιά και μέσα από πολλά καινούργια βιβλία π. χ :
Όπως έχουμε γράψει στο βιβλίο : «Αρχαία Ελληνικά Β´ Γυμνασίου -Ο τόπος και οι άνθρωποι - Ανθολόγιο», γίνεται μάθημα περί ιεροδούλων : «Οι εταίρες –μετάφραζε: ιερόδουλες– στη ζωή και στην κωμωδία»,Αλέξης, Ισοστάσιο, απόσπασμα 103, όπου παρατίθεται το κείμενο σε μετάφραση και στο τέλος οι ερωτήσεις α) … να γράψετε τις προδιαγραφές για την εμφάνιση και την συμπεριφορά της ιδεώδους εταίρας·

β) ποια καλλυντικά αναφέρονται και σε ποια σημεία του σώματος χρησιμοποιούνται ; (σελ. 39 – 42), (παρακαλούμε να διαβασθεί το κείμενο σελ. 39-42 )·


Τα σχόλια περιττεύουν, χάθηκε η αιδώς, ιθύνοντες και τέκτονες των βιβλίων αυτών ευρίσκονται «πλανώντες και πλανώμενοι» (Β´ Τιμ. 3, 13), (βλ. και «Νεοελληνική Γλώσσα» Α´ Γυμνασίου, σσ. 16, 75, 76 κ.α

Άλλο χαρακτηριστικό μάθημα είναι το :«Το θέλγητρο της Ανδαλουσίας» ( Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α΄ Γυμνασίου) γράφει: «Η Ανδαλουσία είναι μια γυναίκα του λαού, κρουστή και μελαψή, με κόκκινα χείλια και φλογερό βλέμμα, που αγαπάει τη ζωή, το χορό και το τραγούδι· μια γυναίκα όλη χυμούς και ζωτικότητα…» σελ.114


«Ανδαλουσία! Ανδαλουσία…Ανθισμένα πάτιος…..που ρυθμίζουν τους ηδονικούς χορούς των τσιγγάνων……..θρησκευτικές λιτανείες που περιφέρουν γλυκερές Παναγίες ντυμένες σαν κούκλες και γεμάτες δαντέλες και μαργαριτάρια, ακολουθούμενες από μετανοούντες που κρύβουν το προσωπό τους μέσα σε κουκούλες μοναχών και που, όταν περνάν κάτω από τα παράθυρα της αγαπημένης τους γυναίκας, χτυπούν το κορμί τους με βίτσες…..» σελ115

http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/keimena_a/math/111-128.pdf
Δυστυχώς όπως λέει και ο σοφός λαός μας, έτσι χαΐρι και προκοπή δεν γίνεται!
Δείτε και:
Απάντηση σε μια ανώνυμη δασκάλα.

Καρποί Σεξουαλικής Αγωγής.

1 σχόλιο:

Εγώ είπε...

Δείτε και εδώ (Σεμινάρια γιόγκα στα σχολεία) :

http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1247697637.php

Μήπως και δεν το προσέξατε...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com