11 Φεβ 2009

Κύπρος: Ποιοι αποτελούν την επιτροπή για τα σχολικά αναλυτικά προγράμματα.


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διάσκεψη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε ακαδημαϊκών, που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Αναμόρφωσης των Αναλυτικών Προγραμμάτων που συστάθηκε από το αρμόδιο υπουργείο.Η ΕΑΑΠ αποτελείται από πέντε ακαδημαϊκούς, οι οποίοι είναι ο Κώστας Κριμπάς, Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δημήτρης Λυπουρλής, Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και ο Αλέξης Δημαράς, Ιστορικός Νεοελληνικής Εκπαίδευσης.
Πηγή:«sigmalive»
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως στην επιτροπή που θα αφορά το μάθημα της Ιστορίας θα προεδρεύει ο Ιωάννης Χασιώτης, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων του ΑΠΘ.
Πηγή:«sigmalive»
Από τις πληροφορίες που έρχονται κοντά μας, ιδιαίτερα τα ονόματα των επιστημόνων που θα επιχειρήσουν να «εκσυγχρονίσουν» την Ιστορία μας, επιβεβαιώνονται οι αρχικές μας ανησυχίες από την «ανίερη» συμμαχία Κομμουνισμού-Τεκτονισμού.Τα ονόματα των ελλαδιτών επιστημόνων που φέρονται να αποτελούν την επιστημονική ομάδα που θα συγγράψει τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας μας, συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τον διεθνή Σιωνισμό!Θα θέσουμε, όμως, ένα ερώτημα: Το ερευνητικό έργο της επιστημονικής αυτής ομάδας που θα συγγράψει το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας, χρηματοδοτείται από κάποιο «αμερικανικό ευαγές» ίδρυμα;
Πηγή : «romiossini»
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού φαίνεται, ότι έχασε την ψυχραιμία του. Διαφορετικά, δεν εξηγείται η δήλωσή του, την Δευτέρα, στην οποία ο κ. Δημητρίου βλέπει «σενάρια συνωμοσίας» που έχουν σαν σκοπό να «κτυπήσουν» τον «εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης» που επιχειρεί το Υπουργείο του. Μάλιστα, φαντάζεται και κάποιες «δυνάμεις της οπισθοδρόμησης» που δρουν για την «συρρίκνωση του Ελληνισμού».
Βαριές οι κατηγορίες που έχει εκστομίσει ο κ. Υπουργός, αλλά επειδή βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και σύγχυσης, θα τα θεωρήσουμε ότι είναι «έπεα πτερόεντα».
Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας είναι και προσβλητική, σε βάρος των πανεπιστημιακών καθηγητών της «Επιστημονικής Επιτροπής για την Ιστορία», που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση, και τα συμπεράσματα των οποίων ο κ. Δημητρίου τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί; Γιατί, τώρα, λέει, ζήτησε «τη βοήθεια των πιο κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής επιστήμης»(!).
Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν άλλοι καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες από αυτούς, που έχει επιλέξει ο κ. Δημητρίου!
Μα, αυτές είναι σοβαρές κουβέντες από έναν Υπουργό και μάλιστα, πανεπιστημιακό καθηγητή;
Οι υπόλοιποι, δηλαδή, καθηγητές Πανεπιστημίου στην Ελλάδα είναι δεύτερης κατηγορίας επιστήμονες;
Τέτοιες προσβολές κατά της πανεπιστημιακής κοινότητας των Ελλήνων καθηγητών, δεν θα έπρεπε να μείνουν αναπάντητες.
Όμως, η επιστημονική γνώση του αντικειμένου είναι ένα πράγμα και η αντικειμενική καταγραφή του γνωστικού αντικειμένου είναι άλλο πράγμα. Διότι, ένας «μισθοφόρος» επιστήμονας που καλείται να ερευνήσει κάτι, είναι πολύ φυσικό, τα αποτελέσματα της έρευνας να συμφωνούν με τις απόψεις του εργοδότη του. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η έρευνα δεν χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα, αλλά ούτε και ο ερευνητής είναι αξιόπιστος. Αυτό το σενάριο γράφεται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.
Σε αντίθεση, μάλιστα, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που ήσαν μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής για την Ιστορία», οι οποίοι εργάστηκαν αμισθί.
Βέβαια, αν αληθεύουν οι πληροφορίες μας, μεταξύ των «κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής επιστήμης» συγκαταλέγεται και η συγγραφέας του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού στην Ελλάδα. Τόσο επιστημονικό ήταν το βιβλίο αυτό, που όλοι γνωρίζουμε την κατάληξή του.
Όσοι προειδοποιούν το Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν θα ανεχθούν την παραχάραξη της κυπριακής Ιστορίας, ερμηνεύοντάς την μάλιστα, υπό την σκοπιά της μαρξιστικής «ταξικής» ιδεολογίας, ο κ. Δημητρίου τους χαρακτηρίζει «ψεύτες» και «συνωμότες»! Και, όχι μόνο!
Όλοι αυτοί αποτελούν τις «δυνάμεις της οπισθοδρόμησης», κατά τον κ. Υπουργό, οι οποίοι έβαλαν σαν σκοπό τους την «συρρίκνωση του Ελληνισμού».
Είναι να γελά κανείς με αυτές τις «σοφιστείες» του κ. Δημητρίου. Αυτή η κυβέρνηση, κύριε Υπουργέ, ενδιαφέρεται για τη μη «συρρίκνωση του Ελληνισμού»; Γι΄ αυτό, εξαφανίστηκαν οι ελληνικές σημαίες από τα δημόσια κτίρια;
Πηγή : «romiossini»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com